Samsun'da tarih yeniden yazılıyor

Milli Mücadele'nin başlangıç noktası Samsun'da tarih yeniden yazılıyor. Samsun'un değişik okullarından seçilen tarih öğretmenlerinden oluşturulan komi

Milli Mücadele'nin başlangıç noktası Samsun'da tarih yeniden yazılıyor. Samsun'un değişik okullarından seçilen tarih öğretmenlerinden oluşturulan komisyon, 5 yıl boyunca orta öğretimde okutulacak ders kitaplarını hazırlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca orta öğretimde okutulacak tarih kitaplarını hazırlayan komisyon üyeleri, Samsun Anadolu Lisesi'nde hummalı bir çalışma sürdürüyor. Komisyon, ortaöğretim ders kitapları hazırlama projesi kapsamında tüm Türkiye'de okutulan Lise 1 ve 2 tarih kitapları ile Lise 3 T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ders kitaplarını hazırlıyor.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, 91 yıl önce Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı bu şehirde, tarih kitabının yazılmasının bir onur vesilesi olduğunu söyledi. Tarih kitaplarının yazımı için 19 Mayıs şehri Samsun'un seçilmesinin çok isabetli bir tercih olduğunu belirten Koç, "Atatürk'ün Cumhuriyetin temellerini attığı bu şehirde, 91 yıl önce başlayan serüven bugün de devam ediyor. Atatürk Türkiye'nin tarihine ve geleceğine Samsun'dan yön vermişti. Bu bilinç ve şuur içinde çalışmalar titizlikle sürdürülüyor." dedi.

Kitap Hazırlama Komisyonu İl Koordinatörü Mustafa Polat ise Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öncülüğünde Türkiye'deki okullarda okutulan kitapları 30'a yakın yazar ve teknik ekipten oluşan kadro ile hazırladıklarına dikkat çekti. Çalışmaların ortaöğretim projesi kapsamında gerçekleştirildiğini ve Samsun Anadolu Lisesi'nde hazırlanan özel sınıflarda hazırlandığını ifade eden Polat, "Hazırlanan her bir kitap 5 yıl süre ile öğrencilere okutuluyor. Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu'nun kararı ile 5 yıl sonra tamam ya da devam kararı verilip, yeni bir kitap hazırlanıyor." açıklamasında bulundu.

SAMSUN'DA HAZIRLANAN KİTAPLAR

Ortaöğretim ders kitapları hazırlama projesi kapsamında ilki 2006'da Samsun'da hazırlanan ve tüm Türkiye'de okutulan kitapların Lise 1 ve 2 Tarih, Lise 3 T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ders kitapları olduğu belirtildi.

2007-2008 eğitim öğretim yılında 9. sınıf tarih ders kitabı, Sosyal Bilimler Lisesi 12. sınıf Diksiyon ve Hitabet Öğretmen Kılavuz Kitabı, Sosyal Bilimler Lisesi Sosyal Bilim Çalışmaları 10. sınıf Öğretmen Kılavuz Kitabı, 2008-2009 Eğitim Öğretim yılı için 10. sınıf Tarih Ders Kitabı, 12. sınıf Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi ile Sosyal Bilimler Lisesi Sosyal Bilim Çalışmaları 11. sınıf, 2009-2010'da 11. sınıf tarih ders kitabı, Sosyal Bilimler Lisesi Sosyal Bilim Çalışmaları 11. sınıf öğretmen kılavuz kitabı hazırlandı. 2010-2011 için Sosyal Bilimler Lisesi Sosyoloji 1 Ders Kitabı, Sosyal Bilimler Lisesi Sosyoloji 2 Ders Kitabı, Tarih Program Uygulama Kılavuzu yazım çalışmaları halen devam ediyor.