Moldova Kominist Partisi lideri: Olası hilelerin önüne geçeceğiz

Moldova eski cumhurbaşkanı Vladimir Voronin, seçimin ardından Kominist Partisinin parlamentoda anayasal çoğunluğu alacağına inandığını söyledi. Voroni

Moldova eski cumhurbaşkanı Vladimir Voronin, seçimin ardından Kominist Partisinin parlamentoda anayasal çoğunluğu alacağına inandığını söyledi. Voronin oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, Komünist Partisi'nin anayasal bir çoğunluğu elde etmek niyetinde olduğunu söyledi.

Voronin, seçimlerin demokratik şekilde geçeceğinden ve Kişinev'deki ayaklanmaların tekrar edilmeyeceğinden emin olduğunu ifade etti. Kominist partisi lideri eski Cumhurbaşkanı erken parlamento seçimlerinde Moldova'da siyasi krizin sona ermesi, ülke egemenliği, toplum refahı ve Avrupa entegrasyonu için oy kullandığını söyledi. Vladimir Voronin olası bir seçim hilesine karşı, Komünist Partisi'nin kendi paralel oy sayımını yaptığını kaydetti.

Kominist partisinden istifa eden ve Demokrat Parti'nin başına geçen eski parlemento başkanı Marian Lupu ise Moldova'da parlamento seçimlerinden sonra siyasi krizin aşılacağını umut ettiğini belirtti. Lupu, oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, yeni parlamento yapısının yeni bir cumhurbaşkanını ve hükümeti seçmeye izin vereceğineinandığını belirtti.

Marian Lupu önümüzdeki sonbahar parlamento seçimlerine tekrar dönme riskini aşmak için, kişisel ve parti hırslarıının arka plana koyulması gerektiğini söyledi. Lupu, Demokrat Parti'nin yeni mecliste yer alacağını tüm partilerle diyalog için açık kapı bırakacağını da vurguladı.

Lupu, diyaloğun gerekli olduğunu, ancak ulusal çıkarlardan kaynaklanan ilkelere dayalı olması gerektiğini belirterek, "Duyguları bir kenara bırakmalıyız. Bana değişiklikler lazım çünkü uzun bir zamandır biz yerimizde sayıyoruz." ifadesini kullandı.