Büyükşehir Belediyesi Çocukları Medya İle Buluşturuyor

Türkiye'nin ''Cities For Children'' platformuna üye olan tek ''Çocuk Dostu Şehri'' Gaziantep, çocukları medya ile buluşturuyor.

Büyükşehir Belediyesi Çocukları Medya İle Buluşturuyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Medya ve İletişim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile çocukların medyada yer alma süreçlerini denetleyecek bir Çocuk Meclis oluşturularak, çocukların medyada kendileri ile çıkan haberleri denetlemeleri ve basın yayın kuruluşlarının haberlerinde çocuk unsurlarına yer verirken farkındalık oluşturulması hedefleniyor.
AB'ye uyum sürecindeki Türkiye'de toplumsal açıdan dezavantajlı durumda olan grupta yer alan çocukların, toplumsal katılımlarının güçlendirilmesi için medyaya önemli görevler düşüyor. Çalışmanın ilk aşamasında, kentteki yerel gazeteler üzerinde yapılan bir araştırma ile dezavantajlı grupların medyada temsiline ilişkin önemli sonuçlar ortaya konuldu. İkinci aşamada ise, Türkiye'de medyanın etik konulardaki yaklaşımlarına önemli ve işlevsel bir katkı yapan Çocuk Dostu Medya oluşturulması, üçüncü aşamada ise kurumların işbirliği ile çalışmalar yürütülmesi hedefleniyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlayan projede, proje ortağı olarak yer alan TEGEV (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı) Gaziantep Şubesi ile öğrencilerle haber, çocuk haberciliği ve çocuk dostu medya konuları üzerinde çeşitli anket ve atölye çalışmaları yapıldı. Çocukların basında kendilerini daha iyi ifade eden haberlerle temsil edilmek istendiklerinin ortaya konduğu atölye çalışmalarında çocuklar, Gaziantep'te kendilerine ait bir gazete çıkarmak istediklerini dile getirdiler.
Projenin alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından çocuklarla medya kuruluşlarını buluşturacak bir seminer düzenlenecek, çocukların medya kuruluşlarından beklentileri dile getirilecek.
Çocuklar tarafından çocuk haberleri yapan medya kuruluşlarına not verilerek ''Çocuk Dostu Medya'' olmayı hak eden yayın organlarına ''Çocuk Dostu Medya'' logosu verilecek.