Siirt Valisi Çolak: Hedefimiz vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmektir

Siirt Valisi Musa Çolak, Merkez Evren Mahallesi sınırları içinde yapılmaya başlanan 116 adet iskan konutu inşaatında denetim ve incelemelerde bulundu.

Siirt Valisi Musa Çolak, Merkez Evren Mahallesi sınırları içinde yapılmaya başlanan 116 adet iskan konutu inşaatında denetim ve incelemelerde bulundu. Musa Çolak, "Amacımız, vatandaşlarımızın ekonomik ve sosyal şartların iyileştirilmesi, özellikle alt gelir gruplarını ve bu kapsamda yer alan ailelerin refah ve yaşam standartlarını yükseltmektir. Bu bakımdan bu projenin çok anlamlı ve gerçek bir sosyal destek projesi olduğuna inanıyorum." dedi.

Çolak, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından 2009 yatırım programına alınarak, ihale talimatı valiliğimize gönderildiğini belirterek, şöyle devam etti: "Bugün burada Göçebe durumundaki vatandaşlarımızın temel ihtiyaçları kapsamında 116 konutun yapım çalışmaları başlamıştır. Amacımız, vatandaşlarımızın ekonomik ve sosyal şartların iyileştirilmesi, özellikle alt gelir gruplarını ve bu kapsamda yer alan ailelerin refah ve yaşam standartlarını yükseltmektir. Bu bakımdan bu projenin çok anlamlı ve gerçek bir sosyal destek projesi olduğuna inanıyorum. Bu önemli proje ile İlimizde yaşayan göçebe vatandaşlarımızın ekonomik olarak kalkınmasına katkı sağlayacak, yaşam kaliteleri artacak, ve kent kültürüne entegrasyonları daha da kolaylaşacaktır. Diğer bir amacımız da; Kırsal alanda yaşayan insanlarımıza gelir kaynağı sağlayarak, yeni projelerle yeni üretim tesisleri, yeni kazanç çeşitleri elde ederek, Vatandaşlarımızın yaşam standartlarını en üst seviye çıkartmaktır. Bu duygu ve düşüncelerimle Bu gün burada yapım çalışmaları devam eden 116 iskan konutunun ilimize ülkemize hayırlı olmasını dilerim."

Daha sonra Vali Musa Çolak Küçük Sanayi sitesinde yapımına başlanan beton asfalt yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.