Gürcistan Acara Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Varshalomıdze İzmir'de

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın davetlisi olarak İzmir'e gelen Gürcistan Acara Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Levan Varshalomidze, Alsancak'ta bulunan İzmir Limanı'nı gezerek bilgi aldı

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın davetlisi olarak İzmir'e gelen Gürcistan Acara Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Levan Varshalomidze, Alsancak'ta bulunan İzmir Limanı'nı gezerek bilgi aldı. Bir dizi ticari incelemelerde bulunacak olan Varshalomidze, İzmir ile aralarındaki ilişkinin sadece kruvaziyer turizmi ile sınırlı kalmasını istemediklerini, birçok alanda iş birliği yapmak istediklerini söyledi.
İzmir Limanı'nı İzmir Vali Yardımcısı Şükrü Kara, İzmir Limanı İşletme Müdürü Turan Yalçın ve İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş ile birlikte gezen Levan Varshalomidze, geçen eylül ayında İZTO heyetinin Batum'u ziyaretinin ardından kendisinin de İzmir'e geldiğini ve ziyaretinin esas amacının, kendi ülkelerinde konuştuklarını burada hayata geçirmek üzere fikir alışverişi yapmak olduğunu söyledi.
İzmir ile Batum arasında uzun yılları hedef alan bir ilişki başladığını anlatan Varshalomidze, "İZTO'nun Akdeniz ve Ege'de geliştirmek istediği kruvaziyer turizmini Karadeniz'e de yayma düşüncesi var. Bu süreçte birlikte hareket edersek daha başarılı olacağız. Batum ile İzmir birbirine benziyor. Kruvaziyer turizmiyle de iki şehir birbirine bağlanmış olacak. Şu anda hem İzmir'e hem de Batum'a kruvaziyer gemileri geliyor. Ancak amacımız her iki şehre daha fazla gemi getirmek" dedi.
Batum'un çok güzel bir şehir olduğunu ve turizm potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirten İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Batum'un dünya turizmine kazandırılması gerektiğini söyledi. Demirtaş, "İş birliği ve güç birliği içindeyiz. Daha önce Karadeniz kruvaziyer gemi turlarının destinasyonu için çalışma yaptık. Aynı çalışmayı Cannes'da da yürüteceğiz. Şubat ayında Miami kruvaziyer kongresinde Levan Varshalomidze ile İzmir ve Batum için çaba göstereceğiz. İki şehir arasında sadece kruvaziyer
değil, turizmin diğer konuları ticaret ve tarımla ilgili çalışmalar da yapabiliriz. Biz kruvaziyer turizmine 2004'te sıfır noktasından başlamıştık. Şu anda Batum'a giden gemiler var ama onlar da az bir noktadan başlıyor. Kısa sürede bir çıkış yakalayacağına inanıyorum" diye konuştu.