Başkan Turanlı, Marangoz Esnafıyla Toplantı Yaptı

Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Marangozcular Sitesi'nin yapımı ve siteye geçme sürecinin hızlandırılması için marangoz esnafıyla bir toplantı yaptı.

Kahta Belediyesi Çok Amaçlı Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Marangozcular Kooperatifi Başkanı Nazif Pirçek, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Ramazan İnan, ATSO Meclis Üyesi ve Kahta Organize Sanayi Müteşebbis Heyeti Başkan Vekili Zeynel Çelik ve çok sayıda marangoz esnafı katıldı.
Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, marangozcular sitesinin bir an önce yapılarak projenin hayata geçirilmesi için daha önce de bir araya geldikleri halde bir türlü anlaşmaya varılamadığını belirterek, kooperatif üyelerinin bir araya gelip 78 dönümlük arazi üzerinde projesi hazır olan Marangozcular Sitesi'nin bir an önce yapılarak hayata geçirilmesini istedi.
Bu konuda belediye olarak marangozculara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, "Marangozcular sitesinin yapılması için bir kaç defa sizinle birlikte toplantı yaptık fakat herhangi bir neticeye varamadık. Yapımından kaynaklanan anlaşmazlıklarda bazı arkadaşlarımız prefabrik yapı düşünürken bazı arkadaşlarımız da betonarme yapı istiyor. Bunları kendi aranızda halletmeniz o kadar da zor değil. Siz kendi aranızda anlaştıktan sonra daha önce de söz verdiğim
gibi size hem alt yapıda hem de üst yapıda gereken desteği vereceğim. Onun dışında belediye olarak üzerimize düşen ne varsa arkadaşlarımız burada bu taleplerini de dile getirebilirler. Yeter ki bir an evvel bu proje hayata geçsin. Ufak sorunlar nedeniyle marangozcular sitesinin yapımı diğer projelere göre daha geç başlatılacak. Bu sizin için çok büyük bir olumsuzluktur. Marangozcular sitesi kurulunca siz işinizi daha geniş ve rahat bir ortamda yapmaya başlayacaksınız. Elinize düşen her türlü fırsatı
değerlendirip bu projeyi hayata geçirmeniz temennisinde bulunuyorum" dedi.
Kahta Marangozcular Kooperatifi Başkanı Nazif Pirçek ise yaptığı konuşmada bir an önce işyerlerine kavuşmak istediklerini belirterek, "Çoğu arkadaşımız şu an 25 metrekarelik alanlarda çalışıyor. Sitemiz yapılırsa hepimiz 200 metrekarelik daha rahat bir alanda çalışma imkanı bulacağız. Ayrıca bugüne kadar her zaman yanımızda olan, bizleri yalnız bırakmayan ve desteklerini bizden hiçbir zaman esirgemeyen Belediye Başkanımız Yusuf Turanlı'ya kooperatif üyelerimiz adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.