Avrupa Birliği Yarışmasında İzmir'i Bornova Anadolu Lisesi Temsil Edecek

Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) bünyesinde hizmet veren AB Bilgi Bürosu ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen "2010 AB Bilgi Yarışması" İzmir elemeleri Bornova Anadolu Lisesi'nin şampiyonluğuyla sonuçlandı

Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) bünyesinde hizmet veren AB Bilgi Bürosu ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen "2010 AB Bilgi Yarışması" İzmir elemeleri Bornova Anadolu Lisesi'nin şampiyonluğuyla sonuçlandı.
İzmir Cumhuriyet N.S.İ Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde, bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve yurtçapında 15 ilde gerçekleşen yarışmada İzmir merkez ve 7 metropol ilçeden 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencileri birincilik için mücadele etti.
Avrupa Birliği Bilgi yarışmasında final heyecanı yaşayan Karşıyaka Cihat Kora Anodolu Lisesi, Bornova Anadolu Lisesi ve Buca Anadolu Lisesi ekipleri, Yaşar Ünüversitesi Kampusu Konferans salonunda gerçekleşen finalde şampiyonluk için ter döktü.
Toplam 15 sorudan oluşan final yarışmasında Bornova Anadolu Lisesi öğrecileri 55 punanla birincilik kürsüsüne çıkarken; Karşıyaka Cihat Kora Anadolu Lisesi 50 puanla ikinci oldu, Buca Anadolu lisesi de 45 puanla üçüncü sırayı aldı.
Avrupa ve AB tarihi, genişleme süreci, AB kurumları, AB politikaları, Türkiye'nin AB'ye katılım süreci, Avrupa genel kültürü ve coğrafyası gibi konularda sorular yöneltilen öğrencilerden
finalde birinci olan Bornova Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan ekip, aralık ayında Ankara'da gerçekleştirilecek Türkiye finalinde İzmir'i temsil edecek.
Ankara'da yarışmayı birinci bitiren takım, Şubat 2011'de Belçika ve Macaristan seyahatinin yanı sıra; netbook ve kitap setleriyle ödüllendirilecek.