Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde Kültür Köprüsü Sergisi

Aztek ve Maya uygarlıklarının beşiği Meksika, bağımsızlık ve devrimin yıldönümünde dünyanın dört bir köşesinde sergilediği eserlerle tarihi ve kültürel mekanlarını dünyaya tanıtıyor.

Meksika'nın bağımsızlığının 200, devrimin 100. yılı anısına tüm dünyayı dolaşacak olan "Dünya Mirası Mekanları-Meksika" sergisi, Küba, Venezuella ve İran büyükelçilerinin katılımıyla Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde Ankaralılarla buluştu. Açılışta bir konuşma yapan Meksika Büyükelçiliği Müsteşarı Hector Manuel Rodriguez Arellano, serginin Teotihuacan mitolojik şehrinden Maya yerleşim yerleri olan Palenque, Uxmal ve Chichen Itza'ya Meksika mimarisinin örnekleri ve balina doğal yaşam alanlarından biyolojik
çeşitlilik gösteren yerlere dek tarihini kültürel zenginlikleri gösterdiğini belirtti. Arellano, Meksika'nın bağımsızlık ve devriminin yıldönümü anısına gerçekleştirilen etkinliklere verilen destekten ötürü Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'a teşekkür etti.
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı'nın geçtiğimiz hafta Mexico City'de gerçekleştirdiği 3. Dünya Kongresi'ne katıldığını ve kentin kültürel yönden çok zengin olduğunu belirten Tanık ise, "Meksika'da yaşanan sorunlara coşkuyla çözüm üreten, geleceğe umutla bakan bir topluluk gördüm. Geçmiş kültürüne sahip çıkan, kentin her bir köşesini sergi alanı ve müzeye dönüştüren bu toplulukla çok şey paylaşacağımıza, Meksika Parkı açılışıyla başlayan, ziyaret ile gelişen, bu sergiyle pekişen
dostluğumuzun kültürel paylaşımlarımızı artıracağına inanıyorum" dedi.
Bir önceki durağı İsrail olan 40 eserden oluşan "Dünya Mirası Mekanları-Meksika" sergisi, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nin ardından 2 Aralık 2010 tarihinden itibaren Tahran'da sergilenmek üzere yolculuğuna devam edecek.