Büyük Ankara Sirki Öğrenciler İçin Perde Açtı

Başkentli binlerce ilköğretim öğrencisi, okul ve sınav stresini Büyük Ankara Sirki'nin şovlarını izleyerek attı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla Kurban Bayramı'nın üçüncü günü gösterilerine başlayan Büyük Ankara Sirki, hafta sonu sunduğu ücretsiz şovların ardından hafta içi perdelerini ilköğretim okulu öğrencileri için açtı. Ücretsiz otobüslerle sirkin kurulduğu ASKİ Spor Salonu'na taşınan öğrenciler, büyük bir heyecan ve sevinç içerisinde birbirinden eğlenceli şovları izlediler. İp cambazlarının gösterini nefeslerini tutarak izleyen, palyaçolarla kahkahalara boğulan, köpeklerin yeteneklerine
hayran kalan öğrenciler, ışıldaklar, pamuk şekerler, patlamış mısırlarla sirkte eğlenmenin tadını çıkardılar. Hava akrobasi gösterisi, Tibet öküzü, ayı, köpek üçlüsünün şovları, motosiklet gösterisi, ip cambazları, demirler üzerindeki akrobasi gösterisi, Amazon kızlarının at üzerinde yaptığı hünerli hareketler ise 6 bin kişilik salondaki coşkuyu doruğa çıkardı.
Şeyh Şamil İlköğretim Okulu ana sınıfı öğretmeni Etkin Umut Mercan, "Sirki zevkle izliyoruz. Çocuklarım gerçekten çok heyecanlılar. Dün gece uyuyamayan, sabahın erken saatlerinde kalkıp hazırlananlar bile olmuş. Çocukların algıları saatler ilerledikçe azaldığı için onların aklında kalan, en çok sevdikleri gösteri de ilk gösteri oldu tabii. Köpekler ve palyaçoları da çok büyük keyifle izlediler" diye konuştu.
Şeyh Şamil İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencileri Ersin Özel ve Adem Çoban ise, "Öğretmenlerimiz sirke gideceğimizi söylediğinde çok mutlu olduk. Sirkin ne olduğunu filmlerden, çizgi filmlerden biliyorduk, ilk kez görmüş olduk. Hayvanların bu kadar eğitilebildiğini bilmiyorduk, ona şaşırdık" dediler.
Moğolistanlı lastik kızların hareketlerini hayranlıkla izleyen Şehit Savaş Bıyıklı İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Tuğçe Buyruk, bu sirkte azimle ve disiplinli çalışmayla her şeyin gerçekleşebileceğini gördüğünü söyleyerek, "Sirke ilk kez geliyorum ve oldukça heyecanlıyım. Buradaki bütün gösteriler yetenek gerektiren şeyler ama disiplinli çalışmanın önemini de gösteriyor. En çok da arkadaşlarımla birlikte gelip eğlenceli bir ortamı paylaştığım için mutluyum" diye konuştu.
Osman Ünyapıcı İlköğretim Okulu gezi kolu öğretmeni ise şunları söyledi:
"Buraya 700 öğrenci ile geldik. İnanır mısınız bir tane firemiz yok. Bütün öğrencilerimiz burada. Tabii ücretsiz olması çok etkili oldu. Sosyal faaliyet olarak öğrencilerimizin öğretim hayatına katkısı çok büyük. Bir toplulukta nasıl davranmaları gerektiğini öğreniyorlar. Birlikte eğlenmenin keyfini yaşıyorlar. Televizyonlarda gördükleri, başkalarından duydukları eğlence ayaklarına geliyor ve içlerinde ukde olarak kalmıyor. Ayrıca sirk de çok eğlenceli. Gerçekten çok keyifli zaman geçirdiler. Başta
Başkanımız Melih Gökçek olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyoruz. Biz öğretmenler olarak da çocukluğumuza döndük ve çok eğlendik."