AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar: Engellilere pozitif ayrımcılık getireceğiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, 12 Eylül referandumun ardından uyum yasalarını çıkararak engellilere pozitif ayrımcılık getireceklerini

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, 12 Eylül referandumun ardından uyum yasalarını çıkararak engellilere pozitif ayrımcılık getireceklerini söyledi. Hotar, engelli vatandaşların yaşadıklarını izleyerek kendilerine bir yol haritası çizip, bu harita eşliğinde yollarına devam ettiklerini belirtti.

Hotar, Ak Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' öncesi Merinos Kültür Merkezi'nde düzenlenen "engellilerle kaynaşma" gecesine katıldı.

Hotar, burada yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarından öncede ülkede yüzde 12,9 oranında engelli bulunduğunu belirterek, ''Ama gerek kurumlarda, gerek sosyal hayat, gerekse eğitim alanında biz bu sayının karşılığını göremedik. Hatta yabancılar bile bize 'sizde engelli nüfusu az mı' diye soruyorlardı." dedi.

Daha sonra iktidara geldiklerinde AK Parti olarak ilk önce 2005 yılında Özürlüler Kanunu çıkardıklarını belirten Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Daha sonra 12 Eylül 2010 tarihinde Anayasa değişikliği yaparken önceliklerimizden birisi olarak özürlülerimize de pozitif ayrımcılık getirdik. Gerekli düzenlemeleri yaptık. İnşallah önümüzdeki kısa süreçte bu uyum yasalarını çıkararak engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık getirecek, yani onların haklarının daha da gelişmesini sağlayacak düzenlemeleri yapacağız. Tabu bu süreçte sizlerinde desteğine ihtiyacımız var.''

Konuşmaların ardından partiye engellilerden katılım töreni yapıldı. Engellilerden AK Parti'ye katılanlara rozetlerini takan Hotar ve Bursa milletvekilleri engellilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

"ZİHİNSEL ENGELLİLER MEHTER TAKIMI'NDAN MUHTEŞEM KONSER"

Programda konuşmaların ardından Türkiye'nin ilk 'Zihinsel Engelliler Mehter Takımı' tarafından verilen mehter konseri büyük beğeni topladı.

Bursa Zihinsel ve Ruhsal Engelliler Derneği'nin (ZEDEM) İş-Kur Desteği ile hayata geçirdiği proje kapsamında bir ilk gerçekleştirilerek kurulan zihinsel ve bedensel engellilerin yer aldığı mehter takımı performansı ile ayakta alkışlandı.

Münir Akyıl (Mehterci Dede) yönetimindeki 'Zihinsel Engelliler Mehter Takımı', marşlarla geceye renk kattı.