17 Yıl Sonra İlk Defa Asfalt Yapıldı

Bingöl Belediye Başkanlığı tarafından kış öncesinde başlatılan asfalt çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Yenimahalle'de bulunan Çağatay Caddesi'ne 17 yıl aradan sonra ilk defa asfalt döküldü.

17 Yıl Sonra İlk Defa Asfalt Yapıldı
Şehir genelinde asfalt çalışmasını hızlı bir şekilde sürdüren Bingöl Belediye Başkanlığı ekipleri program dahilinde çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında son 17 yıldır Yenimahalle'de asfaltlanmayan birçok sokak ve cadde asfaltlanıyor. Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, asfaltsız cadde ve sokak kalmayana kadar ekiplerin aralıksız çalışmalarını sürdüreceğini söyledi. Başkan Atalay, "Asfalt kaplama çalışmalarımız hızla sürüyor. Çağatay Caddesi bu bölgeye yol yapıldığı tarihten itibaren 17 yıl sonra ilk defa asfaltla tanıştı. Burayı asfaltlayarak vatandaşlarımızı sevindirdik. Bozulan sokak ve caddelerde asfalt kaplama çalışmalarına devam edeceğiz. Program dahilinde olan tüm yollarımızın asfaltını tamamlayacağız" dedi.
Çalışmalardan dolayı mutlu olduklarını belirten Çağatay Caddesi sakinlerinden Mehmet Emin Güler, ilk kez evlerinin önünde asfalt görmenin sevincini yaşadıklarını söyledi. Güler, "Daha önce öğrencilerin toz toprak içerisinde okula gittikleri yol şimdi asfaltlandı. Bizler araçlarımızla dahi bu yolu kullanmak istemiyorduk. Çok toz vardı. Yapılan bu çalışmalarla toz ve topraktan hem öğrenciler hem de vatandaşlar kurtuldu" şeklinde konuştu.