Rekor katılımlı öğretmenler günü kutlaması

Öğretmenler Günü, Bağcılar'da rekor katılımla gerçekleştirildi. Olimpik Spor Salonu'nda düzenlenen programa 5 bin 100 öğretmen aileleriyle birlikte ka

Öğretmenler Günü, Bağcılar'da rekor katılımla gerçekleştirildi. Olimpik Spor Salonu'nda düzenlenen programa 5 bin 100 öğretmen aileleriyle birlikte katıldı.

Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda dün akşam düzenlenen programda stajyer öğretmenler yemin ederek mesleğe ilk adımı atarken, emekli öğretmenler de teşekkür plaketi aldı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, öğretmenlere öğretmenevi müjdesi verdi.

Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı Necati Karagöz, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş, Bağcılar Emniyet Müdürü Nihat Çulhaoğlu ile 5 bin 170 öğretmen ve ailelerinin katıldığı program büyük coşku ile kutlandı. Yemekle başlayan programa Müzik Öğretmenleri Korosu'nun seslendirdiği türkülerle devam edildi.

Programda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü tebrik etti. Bağcılar'da 158 bin öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlatan Çağırıcı, "Öğrencilerimizi özgür bireyler olarak yetiştirmeye gayret eden siz değerli öğretmenlerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Öğretmenler! Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister" sözü ile Hz. Ali'nin "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" sözlerini hatırlatan Başkan Çağırıcı, öğretmenlik mesleğinin ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

ÖĞRETMENEVİ MÜJDESİ

Başkan Çağırıcı, Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenevi müjdesi de verdi. Bağcılar'da diğer öğretmenevlerinden farklı sosyal ve kültürel amaçlı kullanılabilecek çok güzel bir öğretmenevi yapacaklarının müjdesini veren Çağırıcı, ayrıca, bilimsel çalışmalar için de bir uzay gözlemevini de Bağcılar'a kazandıracaklarını söyledi.

Halkoyunları gösterilerinin olduğu gecede, Türk Halk Müziği Sanatçısı Hüseyin Turan da konser verdi.