Tunceli'de, 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlamaları

24 Kasım Öğretmenler Günü, Tunceli'de hem protesto edildi hem de heyecan ve coşkuyla kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesinin 82. ve bu anlamlı günün Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlanmasının ise 30. yılı Tunceli'de hem protesto edildi hem de heyecan ve coşkuyla kutlandı. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle; 23 Kasım Salı günü,İl Milli Eğitim Müdürü Haydar Yurdakul il merkezindeki okulları gezerek burada görev yapan öğretmenlere tek tek karanfil dağıtıp öğretmenlerin gününü kutladı. Bugün ise Öğretmenler Günü ile ilgili
ilk törende Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk büstüne çelenkler kondu ve saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı okundu. Saat 10.00'da İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda devam edilen ve Vali yardımcısı Oğuz Alp Çağlar, Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Yazıcı, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Milli Eğitim Müdürü Haydar Yurdakul, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı ikinci törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı'nın ardından bir stajyer öğretmen mesleğe yeni başlamanın heyecanını anlatan bir konuşma
yaptı. Daha sonra kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Haydar Yurdakul, öğretmenin toplumun şekillenmesindeki rolünü anlatarak, "Öğretmen topluma bahar güneşi gibi can verir, çağdaş medeniyet yolunda onu şekillendirir" dedi.
Daha sonra çeşitli yarışmalarda derece alan öğrenci ve öğretmenlere hediyeleri verildi. Ardından stajyer öğretmenler yemin töreni yapıldı. Öğrencilerin hazırladıkları müzik dinletisi ile tören sona erdi. Bu akşam saat 18.30'da Belediye Gökkuşağı Pastanesi'nde öğretmenler ve davetlilerin katıldıkları bir kokteyl verilecek. Öte yandan Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak tüm öğretmenleri kutladı. Vali Taşkesen mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Bu kutsal ve onurlu görevi, en zor şartlarda, özveriyle yerine getiren öğretmenlerimiz; çocuklarımızı, milli ve manevi değerlerle donatarak, en iyi şekilde yetiştirmenin ve böylece milletini ve Türkiye Cumhuriyeti'ni, dünya devletleri arasında saygın ve onurlu bir konuma yükseltmenin gayreti içerisindedirler."
Eğitim Sen yöneticileri ise Eğitim Sen Tunceli Şubesi'nde bir basın açıklaması yaptılar. Açıklamayı okuyan Şube Başkanı Mehmet Ali Arslan, Dünya Öğretmenler Günü'nün 5 Ekimde kutladığını, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün 12 Eylül askeri darbecilerinin bir ürünü olduğu için bugünle ilgili etkinliklere katılmayıp protesto ettiklerini kaydetti.