Erbakan'dan Füzel Kalkanı Projesi'ne Tepki

Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, NATO'nun füze kalkanı projesinin milli ve manevi değerlere aykırı bir proje olduğunu ileri sürerek, "Gavurun kalkanından bize hayır gelmez" dedi.

Erbakan, Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz ve beraberindeki heyeti, parti genel merkezinde kabul etti. Kabulde konuşan Erbakan, öğretmenlere toplumun gelişmesi için büyük görev düştüğünü belirterek, öğretmenlerin iyi bir nesil geliştirmesi için siyasilerin iyi bir altyapı hazırlamak zorunda olduğunu belirtti. Bir ülkenin gelişmişliğinin 'tank, tüfek, topla değil, yetişmiş insan gücüyle' olabileceğine işaret eden Erbakan, "Milli manevi değerlere bakarak, iyi bir nesil
yetiştirmek için öğretmenlerimize büyük görev düşüyor. Titizlikle, el birliğiyle yeni nesiller yetiştirmek zorundayız" dedi.
Bir gazetecinin, NATO'nun füze kalkanı projesine ilişkin görüşünü sorması üzerine Erbakan, şunları söyledi:
"Gavurun kalkanından bize hayır gelmez. Bu, bizim milli ve manevi değerlerimize aykırıdır. Dış güçlerin, siyonizmin bir planının parçasıdır. Saadet Partisi'nden korktukları için bunun iç yüzünü açıklayamıyorlar ama gidip tıpış tıpış imzaladılar ve geldiler. Çünkü, emir büyük yerden geldi. Biz, kendi kalkanımızı kendimiz yapmalıyız."
Erbakan, 'Üç komutanın görevden alınmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna ise, "Bu konuda kesinlikle Genelkurmay'ın tasvibini almışlardır. Bu konunun iç yüzünü bilmediğim için herhangi bir şey söylemem doğru olmaz" karşılığını verdi.