Belediye Başkanı Öztürk, SEYMER öğretmenlerine süpriz yaptı

Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, ilçede 10 ayrı noktada faaliyet gösteren Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezleri'nde (SEYMER) gör

Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, ilçede 10 ayrı noktada faaliyet gösteren Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezleri'nde (SEYMER) görev yapan 150 öğretmeni kültür merkezinde bir araya getirdi.

Başkan Prof. Dr. Öztürk'ün eşi Betül Öztürk ile ev sahipliğinde gerçekleştirilen öğle yemeğine Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude de katıldı.

Kaymakam İsmail Hakkı Develi, ilçede göreve başladığı günden bu yana kendisi de bir eğitimci olan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk'ün eğitim öğretim alanında hiç azalmayan bir heyecanla yürüttüğü SEYMER faaliyetleriyle gurur duyduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, öğretmenlerin, yalnızca adet yerini bulsun diye yılın bir günü hatırlanıp geçecek bir topluluk olmadığını ifade ederek, "Bizim kültürümüzde eli öpülecek üç kişi vardır anamız, babamız ve öğretmenlerimiz. Öğrencinin yaşı ne olursa olsun öğretmeniyle her karşılaştığında onun elini öpmesi ona verdiği kıymetin göstergesidir." dedi.

Başkan Öztürk'ün SEYMER öğretmenlerine yönelik kutlama yemeğine katılan AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude de büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmen sıfatı aldığı bu önemli günün yıldönümünde tüm eğitimcilerin gününü kutladı. İl Başkanı Kebude, "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diyen bir kültürün insanları elbetteki öğretmenine de hak ettiği değeri her zaman vermektedir." diye konuştu.

Seyhan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Öğretmenler Günü kutlama yemeğinde konuşmaların ardından aşçılık kursiyerleri tarafından yapılan pastanın kesilmesine geçildi. Pasta davete ev sahipliği yapan Başkan Öztürk ve eşi Betül Öztürk tarafından diğer davetlilerin de katılımıyla kesildi. Yemeğin sonunda Başkan Prof. Dr. Öztürk, SEYMER öğretmenlerine birer karanfil hediye etti. Davete katılan SEYMER öğretmenleri kendilerini bu önemli günde unutmayan Seyhan Belediye Başkanı Öztürk'e teşekkür etti.