Anadolunun Zirvesinde Değerlendirme Toplantısı

Gençlik ve Spor İl Müdürleri, federasyon başkanları değerlendirme ve planlama toplantısı Erzurum'da yapıldı.

Palandöken Palan Otel'de gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 81 ilden gelen Gençlik ve Spor İl Müdürleri ve Federasyon Başkanları katıldı.
Toplantının açılış bölümünde konuşma yapan Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, "Sizleri Erzurum'da ağırlamaktan onur ve mutluluk duymaktayız. İnşallah burada 3 gün içerisinde devletimizin 2011 için yapmış olduğu çalışmaları hep birlikte göreceğiz" dedi.
Törende konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "Şehrimizde böyle güzel bir toplantının yapılıyor olması bizleri mutlu ediyor. Nüfusunun büyük çoğunluğu gençlerden oluşan ülkemizde sporun öneminden her halde bahsetmemize gerek yok. Çok önemli olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Çünkü bir ülkenin gelişmesinin en güzel göstergesi spordaki başarısıdır diye düşünüyorum. Hakikaten ülkemizde bütün spor dallarında ciddi manada gelişmeler var" diye konuştu.
Vali Sebahattin Öztürk ise konuşmasında, "Türkiye'de sporun yaygın hale getirilmesi mümkün olmadıkça iyi sporcu yetiştiremezsiniz. Tabanı genişletmediğimiz sürece seçkin sporcuflarımızı uluslararası müsabakalarda ve ulusal müsabakalarda ön planda göremeyiz" şeklinde konuştu.

"BÜYÜK YATIRIM YAPTIK"
Konuşmaların ardından Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar sunum eşliğinde bilgiler verdi.
Toplantının ara kısmında gazetecilere açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, "Türkiye'nin bugüne kadar gerçekleştireceği en büyük spor organizasyonlarından bir tanesine artık sayılı günler kaldı. Erzurum'da bizim çokta iyi bilmediğimiz açıkçası itiraf etmemiz gerekir ki, iyi bilmediğimiz bir spor dalında dünyanın en büyük spor organizasyonlarından birini gerçekleştireceğiz. Bu alanda sporcumuz da yok. Ancak, bu yaptığımız tesislerle bundan sonra hem Avrupa ve dünya
şampiyonalarında hem de olimpiyatlarda bizleri temsil edecek sporcuları yetiştireceğimiz bir organizasyonu Ocak ayında Erzurum'da gerçekleştireceğiz. Bu amaca yönelik olarak çok büyük yatırım yaptık. Bunlar artık yüzde yüz seviyede tamamen tamamlandı. Şu anda organizasyon çalışmalarını yürütüyoruz. Bugün Erzurum'da 81 ilin il müdürlerini topladık. Aynı zamanda federasyon başkanlarını buraya davet ettik ki; burada yaptığımız yatırımları görsünler, ne kadar büyük bir yatırım gerçekleştirdiğimizi görsünler
diye. Bu değerlendirme toplantısında bizim rutin olarak her yıl 2 yada 3 kez gerçekleşterdiğimiz il müdürleri toplantısında bazı kararlar alıyoruz. Yıl boyunca yaptıklarımızı gözden geçiriyoruz ve önümüzdeki yıl hedeflerimiz neler onlara bakıyoruz" diye konuştu.
Gençlik ve Spor İl müdürleri, federasyon başkanları değerlendirme ve planlama toplantısı yarın sona erecek.