Siyaset bel altına indi: 'Platonik aşk' kavgasında 'Erdoğan-Berlusconi' iması

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Başbakan Erdoğan'ın ?CHP ile BDP platonik aşk yaşıyor? sözleri üzerine, Erdoğan ile İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin 'yakın arkadaşlığını' örnek gösterdi.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Başbakan Erdoğan'ın ?CHP ile BDP platonik aşk yaşıyor? sözleri üzerine, Erdoğan ile İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin 'yakın arkadaşlığını' örnek gösterdi.


ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “CHP ile BDP platonik aşk yaşıyor” sözlerine, CHP ve BDP’den ortak yanıt geldi. TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı 2011 yılı mali bütçesi görüşmeleri sırasında, Başbakan’ın sözlerini “yakışıksız” olarak değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek’in ardından, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da “platonik aşk” yorumuna tepki gösterdi.

Kaplan, eleştirel bir şekilde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a “Bakanlığın siyaset kültürü konusunda bir çalışması var mı?” diye sorarken şöyle devam etti:

“Örneğin Sayın Başbakan ‘CHP ile BDP platonik aşk yaşıyor’ dedi. Bayram ziyaretinde, Sosyalist Enternasyonel toplantısında bir araya gelindi. Doğrusu biz de eskiden SHP ve CHP’de birlikte politika yaptık. Siz şimdi Ak Parti’de Bakansınız, ben BDP’deyim. Bu nasıl bir ilişki bizimki. Şu halimiz nasıl bir aşk?”

Kaplan, Başbakan Erdoğan ile İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’nin de katıldığı ortak toplantıların olduğuna dikkat çekerek, “Tabi Berlusconi’nin aşk anlayışı nedir? Burada Monica Belluci’den diğer konulara kadar konuşmayacağım ama çok fazla Sayın Başbakan yakın arkadaşları kanalı ile platonik aşk konusunda bir açıklama yapması gerekiyor. Bayramda ziyaret etmek insani doğal bir şeydir. Sosyalist Enternasyonel diye adlandırılan partilerin bir arada olması kadar da doğal bir şey yok. Siyaset kültürümüzde mi bir sıkıntı var diye düşünüyorum. Bakanlığınızın siyaset kültürü ile ilgili çalışması var mı?” diye sordu. (anka)