Karaman İl Tarım Müdürü Hikmet Doğru: Çiftçilerimiz uluslar arası fuarlara katılmalı

Karaman İl Tarım Müdürü Hikmet Doğru, tarım sektöründe çalışanların uluslararası tarım fuarlarına katılması gerektiğini söyledi. Aralık ayının ilk gün

Karaman İl Tarım Müdürü Hikmet Doğru, tarım sektöründe çalışanların uluslararası tarım fuarlarına katılması gerektiğini söyledi. Aralık ayının ilk günlerinde açılacak Antalya ve Ankara Tarım 2010 Uluslararası ve Ulusal Tarım Fuarları'nın Karamanlı çiftçilere her anlamda katkısı olduğunu belirten Doğru, "Avrupa Birliği'ne giriş sürecinde olan ülkemizdeki tarımın da teknolojik olarak geliştirilmesi ve bu kapsamda teknoloji ürünlerini çiftçilerimize birebir gösterme fırsatı veren bu tür fuarlar ilimiz tarımının gelişmesi için iyi bir fırsattır. Bu tür etkinliklerin ülkemiz ve ilimiz tarımı için önemli katkılar sağlayacağı muhakkaktır." dedi.

Tarım Fuarları'nın sektörde faaliyet gösteren tüm imalatçıların kurum, kuruluş ve işletmelerin çiftçilerle bir araya geldikleri, üreticilerin dünyada uygulanan en son teknoloji ve bilgiye ulaşabildikleri ortamlar olduğunu dile getiren Doğru, gelişmiş ülkelerin tarımda ileri teknolojileri kullanarak yüksek verim aldıklarını dile getirdi. Doğru, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yerli ve yabancı tarım sektörünün ülkemizdeki ilgi odağı ve Türk tarımı için çok önemli olan GROWTEC EURASIA 10. Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları, Çiçekçilik Ve Teknolojileri Fuarına ile GIDA-TEK 2010 Ankara 5. Uluslar arası Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarlarına çiftçilerimizin katılmaları bir çok yeni teknik, bilgi, alet ve ekipmanı yerinde görme fırsatı bulmalarını sağlayacaktır. Uluslararası düzenlenen GROWTEC EURASIA 10. Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları, Çiçekçilik Ve Teknolojileri Fuarı, 02-05 Aralık 2010 tarihleri arasında Antalya Expo Center'da düzenlenecek olup yine bu fuarla aynı tarihte GIDA-TEK 2010 Ankara 5. Uluslar arası Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı Ankara Altınpark Fuar alanında düzenlenecektir."