Beşler Makarna'ya 'Mükemmellikte Yetkinlik' Ödülü

2004 yılında kurulmasına rağmen gerçekleştirdiği projelerle sektörüne öncülük yapan Beşler Makarna, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından "Mükemmellikte Yetkinlik" unvanı ile ödüllendirildi.

Mükemmellik yolculuğuna başlayan kuruluşlara cesaret vermek ve kuruluşların hangi aşamada olduklarını göstermek amacıyla Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) tarafından geliştirilen "Mükemmellik Aşamaları" programı kapsamında KalDer tarafından verilen ödüle Gaziantep'te ilk kez Beşler Makarna layık görüldü. Beşler Makarna Genel Müdürü Kemal Çakmak, ödül nedeniyle yaptığı açıklamada, firmaların yönetsel yeterlilikleri, ürün ve hizmet kaliteleri ile mükemmellik düzeyini ölçen değerlendirme sonucunda alınan belgenin, mükemmellik yolculuğundaki kararlılıklarının göstergesi olduğunu belirtti. Genel Müdür Çakmak, açıklamasında şunları söyledi:
"KalDer tarafından görevlendirilen 6 kişilik profesyonel ekibin yaptığı saha değerlendirmesi sonucunda Mükemmellikte Yetkinlik unvanı almaya hak kazanan Beşler Makarna, belgesini İstanbul'da düzenlenen ve ülkemizin kalite alanındaki en büyük etkinliği olan 19. Kalite Kongresi'nde almıştır. 2008 yılından bu yana Beşler Makarna çalışanlarının yoğun çalışmalarıyla gerçekleştirilen iyileştirmelerin yerinde görüldüğü saha denetiminde firmamızın gerçekleştirdiği iyileştirmeler yerinde görülmüştür. EFQM Mükemmellik Modeli'nin 9 ana başlığı ve 32 alt kriterinin yaklaşım ve yayılım düzeyinde değerlendirildiği ziyaretin ardından KalDer merkezinde yapılan toplantılar sonucunda Beşler Makarna'nın 4 yıldızlı Mükemmellikte Yetkinlik unvanı ile ödüllendirilmesine karar verilmiştir. Beşler Makarna olarak, binlerce sanayi kuruluşunun faaliyet gösterdiği Gaziantep'te 'Mükemmellikte Yetkinlik' unvanı alan ilk firma olmanın gururunu yaşıyoruz. Binlerce sanayi kuruluşunun faaliyet gösterdiği bölgemizde Toplam Kalite Yönetimi alanında öncülük yapmak, bizlere gurur veriyor. Bu belge, mükemmellik modelinin firmamızda tam anlamıyla benimsenerek kurum kültürünün ayrılmaz parçası haline getirilmesi ve rekabet gücümüzün sürdürülebilir kılınması amacıyla başladığımız mükemmellik yolculuğunda önemli bir aşamadır. Tüm müşterilerimiz, tedarikçilerimiz ve çalışanlarımızla birlikte yaptığımız iyileştirmeler sonucunda layık görüldüğümüz bu ödül, sürekli geliştirme ve iyileştirme düşüncesine dayanan toplam kalite yolculuğundaki kararlılığımızın da ifadesidir. Üretim ve ihracattaki başarısıyla isminden söz ettiren, ancak Toplam Kalite Yönetimi uygulamasında geride kalan Gaziantep'i 19. Kalite Kongresi'nde temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Ulusal Kalite Hareketi'nin Beşler Makarna, mükemmellik yolculuğunda en üst başarı olan Ulusal Kalite Ödülü ve sonrasında Avrupa Kalite Ödülü'nü kazanmak için yaptığı çalışmaları hızlandırarak sektöründe öncü ve örnek olma misyonunu yerine getirmeye devam edecektir."
Beşler Makarna'nın belgesi, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çakmak tarafından, İstanbul Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen 19. Kalite Kongresi'nde alındı.