Yırcalı ve Schwarzenegger, Bölgesel İklim Hareketi için imza attı

ABD'nin San Francisco şehrinde başlayan 3. Küresel İklim Zirvesi, kısa adı "R20" olan Bölgesel İklim Hareketi'nin resmî olarak kuruluşuna imkan sağlay

ABD'nin San Francisco şehrinde başlayan 3. Küresel İklim Zirvesi, kısa adı "R20" olan Bölgesel İklim Hareketi'nin resmî olarak kuruluşuna imkan sağlayan deklarasyonun imzalanmasıyla sona erdi. Deklarasyona Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Başkanı ve Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Meclis Başkanı Rona Yırcalı ve California Valisi Arnold Schwarzenegger'in yanısıra 34 ülkeden çok sayıda yetkili imza attı.

California Üniversitesi Davis Kampüsü'ndeki zirvede üretim ve çevre konularının birlikte ele alınması gerektiğini belirten WCH Başkanı Yırcalı, çevrenin insanlığın geleceği için çok önemli olduğunu ancak hızla artan dünya nüfusu, azalan su, gıda ve doğal kaynakların, her türlü üretimi daha da önemli hale getirdiğini söyledi. Dünyada refahın yükseltilmesi, işsizliğin ve sosyal çalkantıların azaltılması için her türlü üretim artışının esas olduğunu kaydeden Rona Yırcalı, WCF olarak dünya üzerindeki bütün odalarla bunlara üye kişi ve kuruluşlara, zirvede ele alınan konuları ileterek desteklerini sağlamaya çalışacaklarını dile getirdi. Yırcalı, Vali Schwarzenegger'i 2011 Haziran ayında Meksiko City'de yapılacak Dünya Odalar Federasyonu kongresine de davet etti.