THK Yozgat Şubesi 865 kurban derisi topladı

Kurban Bayramı'nda Türk Hava Kurumu (THK) Yozgat Şube Başkanlığı, küçükbaş ve büyükbaş olmak üzere 865 adet kurban derisi topladı.

Konuya ilişkin b

Kurban Bayramı'nda Türk Hava Kurumu (THK) Yozgat Şube Başkanlığı, küçükbaş ve büyükbaş olmak üzere 865 adet kurban derisi topladı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan THK Yozgat Şube Saymanı Ali Çakır, Kurban Bayramı'nda makbuz karşılığı il merkez ve köylerinden 865 tane deri topladıklarını belirterek, "Vatandaşlarımız kurban derilerini gönüllü olarak makbuz karşılığında bize verdiler. Bu kapsamda 525 tane koyun derisi, 66 keçi ve 274 tane de sığır derisi topladık." dedi.

Deriden elde edilen gelirin başka kurumlara da aktarıldığını ifade eden Çakır, "Toplanan kurban derilerinin, kurumumuz tarafından ihale yolu ile satışı gerçekleştirilecek. Bu satıştan elde edilen paranın yüzde 50'si Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, yüzde 4'ü Kızılay'a, yüzde 3'ü Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na, yüzde 3'ü Diyanet Vakfı'na, kalan yüzde 40'ı da kurumumuzda kalıyor." diye konuştu.

Türk Hava Kurumu tarafından toplanan derilerden elde edilen paradan 7 adet, orman yangınlarında kullanılmak üzere yangın söndürme uçağı alındığına dikkat çeken Çakır, şöyle konuştu: "Birkaç yıl önce ülkemizde çıkan orman yangınlarını söndürmek için Yunanistan'dan yangın söndürme uçağı geliyordu. THK tarafından 7 tane yangın söndürme uçağı alındı. Bu uçakları kendi pilotumuz kullanacak ve yangına müdahale edecek. Ayrıca, yine kurumumuz, yüzlerce gencimize ücretsiz olarak uçuş eğitimi ve bölgesel kurslar düzenleyerek eğitim veriyor. Bu yapılan çalışmalar kurumumuza yapılan destekler ve toplan kurban derilerinden elde edilen gelirlerle yapılmaktadır."