Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'dan Bayram Değerlendirmesi

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Kurban Bayramı'nda vatandaşların duyarlılık göstererek, temiz ve hijyenik ortamlarda ibadetlerini yerine getirdiklerini belirtti.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'dan Bayram Değerlendirmesi
Başkan Yıldırım, yaptığı açıklamada, çevreye duyarlılıklarından dolayı vatandaşlara teşekkür etti. Yıldırım, "Vatandaşlarımız kelime anlamı yakınlaşma olan kurbanı adına yakışır şekilde temiz ve hijyenik ortamlarda kesti. Zabıta, fen işleri, temizlik ve park bahçeler müdürlüğü ekiplerimizin sürekli çalıştığı bayram boyunca, çok şükür kazasız belasız ve temiz bir şekilde bayramı geride bıraktık. Belediye olarak belirlediğimiz Yenidoğan, Mevlana ve Cemil Baba semt pazarlarında kurbanlarını kesen vatandaşlarımız, hem rahat şekilde kurbanlarını kesti hem de temizliğe dikkat ederek çevreye sahip çıktı. Asıl temizlik kirletmeyerek çevreye sahip çıkmaktır. Bu nedenle kurallara uyarak belirlediğimiz alanlarda kurbanlarını kesen vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Mevlana mahallemizdeki kurban kesim yerinde belediyemiz tarafından kurulan ücretsiz sistemle ekiplerimiz seyyar mezbahane gibi örnek bir uygulamayla hizmet verdiler. Bu örnek uygulamayı önümüzdeki yıllarda tüm kapalı semt pazarlarımızda yaygınlaştırarak vatandaşlarımıza kurbanlarının kolay kesimini sağlayacağız. Kesilen kurbanlar vatandaşlarımızın alan içinde gösterdiği yere taşınarak ibadetlerinde yardımcı olundu. Bu vesile ile sorunsuz şekilde bayram yaşanmasında emeği geçen İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri ve bayram, tatil günü demeden 24 saat çalışan zabıta, temizlik, park bahçeler ve fen işleri müdürlüğü ekiplerimize teşekkür ediyorum. Cenabı Allah bundan sonra da hep birlikte, birlik ve kardeşlik içinde nice huzurlu ve sağlıklı bayramlar yaşamayı nasip etsin. Bu arada bayram tatili boyunca ilimizde ve ülkemizin çeşitli yerlerinde trafik kazalarında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Trafikte sürücülerin daha dikkatli olması gerekmektedir" dedi.
Kurban kesim alanında kurulan ücretsiz sistemle kurbanlarını rahat şekilde kesen vatandaşlar, bu hizmetten dolayı belediyeye teşekkür ederken, bazı vatandaşlar da kesimin ardından çaylarını yudumladı.