Orhangazi Milli Eğitim Müdürlüğü, AB projeleri birimi oluşturdu

Avrupa Birliği (AB) hibe ve fonlarından daha etkin yararlanmak ve AB projeleri üreterek Bursa'yı hak ettiği yere getirmek amacıyla Bursa Valiliği'nde

Avrupa Birliği (AB) hibe ve fonlarından daha etkin yararlanmak ve AB projeleri üreterek Bursa'yı hak ettiği yere getirmek amacıyla Bursa Valiliği'nde oluşturulan AB Birimi ilçelere de yaygınlaşıyor.

Orhangazi Kaymakamlığı'nda 'AB fırsatları ve ortak bilgilendirme toplantısı' düzenlendi. Kaymakam Ertan Peynircioğlu başkanlığında düzenlenen toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, okul müdürleri ve öğretmenler ile girişimciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Ertan Peynircioğlu, AB hibe ve fonlarından azami şekilde yararlanılması yönünde bir kapı aralamak ve AB projeleri üretmek amacıyla 2010 Haziran ayında Avrupa Birliği Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi'nin hayata geçirdiklerini belirtti.

AB projesi üretimi kapsamında AB ülkelerinden ortak bulmak gerektiğine dikkat çeken Peynircioğlu, AB'nin fonları verirken mutlaka AB ülkelerinden bazı ortaklarla çalışılmasını şart koştuğunu, bu toplantı ile de AB fonları için proje üretirken proje ortaklarının nasıl bulunabileceği konusunda bilgiler verileceğini söyledi.

Orhangazi'de AB projelerinden daha fazla yararlanma yolunu arayacaklarını aktaran Peynircioğlu, bu konuda dernekler ve girişimcilerden büyük ilgi olduğunun altını çizdi. Peynircioğlu, bu projeleri öncelikli çalışmayı ilçe milli eğitim müdürlüğü çatısı altında başlatmayı uygun gördüklerini söyledi.

Toplantıda Kalite Yönetimi Uzmanı Erdal Kaymaz'ın verdiği proje üretim teknikleri seminerine çok sayıda müdür yardımcısı ve öğretmen katıldı. Kaymaz, takım çalışması, projenin tarifi, AB uyum süreci projelerine başvurma ve bu projelerin hazırlanması konularını ele aldı.

İlçe milli eğitim müdürlüğü bünyesinde oluşturulan AB biriminde Şube Müdürü Aydın Damar, Kız Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Cengiz Tosun, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Öğretmeni Bülent Aydın ve Zehra Çalışanel Taşçı yer alıyor.