Ön ödemeli kartlı sayaç uygulaması protesto edildi

Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nde görülen, ön ödemeli kartlı sayaç uygulamasının iptali için açılan davan

Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nde görülen, ön ödemeli kartlı sayaç uygulamasının iptali için açılan davanın görüşmesi öncesinde eylem yaptı.

Tüketici Örgütleri Federasyonu (TÖF), İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) 'ön ödemeli kartlı sayaç' uygulamasının iptali için İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne açtığı dava bugün görüldü. Dava başlamadan önce kendilerine Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu adını veren bir grup eylem yaptı.

Eylemciler, ön ödemeli kartlı sayaç uygulamasını istemediklerini belirterek, slogan attı. Platform adına basın açıklaması yapan Emine Girgin, ön ödemeli su sayaçların sökülerek eski hale getirilmesi taleplerinin olduğunu söyledi. Önceden parası ödenen suyla kamu yararı ve su israfının önlenmesiyle bir ilgisinin olmadığını belirten Girgin, "Ön ödemeli elektronik sayaçlarla halk, hizmet garantisi almasızın belediyeye ve belediyelerin anlaşmalı olduğu sermaye gruplarına ödeme garantisi altına sokuyor. Her türlü idarenin yapacağı ödeme talebi zorunlu kılınıyor. Önceden parası ödenen su ile şirketlere sağlanan sıcak paranın kamu yararıyla ya da su israfının önlenmesiyle bir ilgisinin olmayacağı ise herkesin bildiği bir gerçektir." dedi. Ön ödemeli kartlı sayaç uygulamasının iptali için eylem yaptıklarını ifade eden Girgin, mücadelelerinin sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

Ön ödemeli kartlı sayaç uygulamasının iptali için İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne açılan dava sonucunun bir ay sonra açıklanacağı öğrenildi.