Manavgat Tarım İlçe Müdürlüğü 20 bin keçiboynuzu fidanı dağıtacak

Manavgat Tarım İlçe Müdürlüğü, ilçede keçiboynuzu(harnup) yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak için fidan dağıtımı yapacak. Manavgat Tarım İlçe Müdürü ve

Manavgat Tarım İlçe Müdürlüğü, ilçede keçiboynuzu(harnup) yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak için fidan dağıtımı yapacak. Manavgat Tarım İlçe Müdürü ve Ziraat Yüksek Mühendisi Hakan Eski, ilçede keçiboynuzu üretimini etkin hale getirmek için 31 Aralık tarihine 20 bin adet ücretsiz fidan dağıtımını yapacaklarını söyledi. Eski, fidan almak isteyen çiftçilerin Tarım İlçe Müdürlüğü'ne kayıt yaptırmaları gerektiğini belirtti. İlçede zeytin, defne, narenciye, badem ve keçiboynuzu yetiştiriciliğine özel önem verdiklerini belirten Eski, Manavgat'ın iklim ve toprak yapısının harnup üretimine uygun olduğunu kaydetti.

Keçiboynuzun E vitamini deposu olduğunu altını çizen Eski, aynı zamanda bağırsak kurdu, tenya, solucan gibi bağırsak parazitlerini temizlelediğini ifade etti. Eski, "Keçinoynuzu içerdiği A , B, B2, B3, D vb. vitaminler dolayısıyla doğal güç ve besin kaynağıdır. Keçiboynuzu pekmezi, yüksek sodyum ve potasyum içeriği sayesinde tansiyon, karaciğer ve akciğer üzerine çok yaralı etkileri bulunmaktadır. Kanı zehirli maddelerini temizler." diye konuştu.

Keçiboynuzu çekirdeğinin kozmetik sanayide kullanıldığını belirten Eski, çekirdeğin(bütün keçiboynuzu çekirdekleri 0,2 gram) eski devirlerde kuyumcuların gramaj olarak kullandığını ifade etti.