Emlak ve çevre temizlik vergisini ödemeyenler cezalı duruma düşecek

Yüreğir Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Meral Çetin, Emlak ve İşyeri Çevre Temizlik Vergisi'ni ay sonuna kadar ödemeyen vatandaşların cezalı duruma d

Yüreğir Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Meral Çetin, Emlak ve İşyeri Çevre Temizlik Vergisi'ni ay sonuna kadar ödemeyen vatandaşların cezalı duruma düşeceğini söyledi.

Meral Çetin, "Vatandaşların mağdur olmamaları için ay sonuna kadar belediyedeki bütün veznelerimiz hafta sonu da açık olacak. Vatandaşlarımız borçlarını ödemez ise cezalı duruma düşecekler." dedi.

Vergisini yatırmak isteyen vatandaşlara her türlü kolaylığın sağlandığını belirten Çetin, "Emlak servisimizi ve veznelerimizi tamamen yeniledik. Vatandaşlarımız bundan böyle kredi kartı ile de borçlarını ödeyebilecek. Bunun için veznelerimize pos makinesi yerleştirdik. Yeni belediye binamızda mükelleflerimizin rahatlıkla vergilerini yatıracakları ortam hazırlandı. Mükelleflerimizin sıra beklemeden kendilerine yapılan çay, meyve suyu ikramlarını yudumlarken vergilerini ödeyebilecekler. Ayrıca hafta sonu da belediye içerisindeki veznemiz açık olacak." dedi.

Vadesi geçmiş borçların ödenmesi gerektiğini belirten Meral Çetin, "Borçlarını ödemeyen vergi mükelleflerine ödenmeyen vergilerin tahsili için belediyemizce 6183 sayılı amme alacakları tahsili usulu hakkındaki kanunun ilgili hükümlerine istinaden icra takibi başlatılmış olup mal kayıtlarına ve banka hesaplarına haciz şerhi gibi yaptırımlar uygulanmakta ve cebren tahsilat yoluna gidilmektedir." diyerek vatandaşların mağdur olmamalarını istedi.

Çetin, vatandaşların vergilerini belediyenin merkez veznelerinin yanı sıra Kiremithane Camii karşısındaki tahsilat şubesi ile Kaymakamlık şubesine ve Doğankent ile Yakapınar veznelerine yatırabileceklerini sözlerine ekledi.