ASO Başkanı: En kısa metrosu Ankara'da, bu bizim ayıbımız

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, dünyanın en kısa metrosunun Ankara metrosu olduğunu belirterek, "Bununla övünmüyoruz. Bu bizim ayı

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, dünyanın en kısa metrosunun Ankara metrosu olduğunu belirterek, "Bununla övünmüyoruz. Bu bizim ayıbımız." dedi.

İngiltere Demiryolları ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) heyeti Ankara'da bir araya geldi. Toplantıya ev sahipliği yapan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye'nin demiryolu taşımacılığında geride kaldığından dert yandı. Dünyanın en kısa metrosunun Ankara metrosu olduğunu kaydeden Özdebir, "Bununla övünmüyoruz. Bu bizim ayıbımız." diye hayıflandı.

Özdebir'in ardından kürsüye gelen TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsmet Duman ise Ankara Eskişehir arasında seferlere başlayan Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile demiryollarının taşıdığı yolcu sayısının katlandığını ifade etti. Duman, bu hatta yüzde 13'lerde seyreden treni tercih eden yolcu oranının YHT ile yüzde 84'lere yükseldiğini belirtti.

Demiryollar, Limanlar ve Havayolları İnşaatı (DLH) Genel Müdürü Ahmet Arslan ise, belediyelerin yarıda kalan metrolarının Ulaştırma Bakanlığı'nca yapılmasına dönük bugünkü Bakanlar Kurulu'ndan bir karar çıkmasının beklendiğine işaret etti. Kanun'un zaten çıktığını kaydeden Arslan, Bakanlar Kurulu'nda karar alınması durumunda Ankara'da yarıda kalan metroların her türlü işinin tamamlanacağını açıkladı.