Midyat Belediye Başkanı Nasıroğlu'na saldırı düzenlendi (1)

Mardin Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'na bir grup genç tarafından saldırı düzenlendiği ileri sürüldü. Caddeye çöp döken bir esnafı uyaran Ba

Mardin Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'na bir grup genç tarafından saldırı düzenlendiği ileri sürüldü. Caddeye çöp döken bir esnafı uyaran Başkan Nasıroğlu'na yaklaşık 30 kişinin saldırdığı, Nasıroğlu'nun hastanede tedavi atına alındığı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu, "Caddeye çöp dökmeyin diye uyarıda bulunan belediye başkanımıza çirkin bir saldırı düzenlenmiştir. Çok şükür belediye başkanının sağlık durumu iyi." diye konuştu.

Hastaneye belediye başkan yardımcıların yanı sıra Emniyet Müdürü Serdar Yurdagül geldi.

Alınan bilgilere göre, bu akşam saat 17.00 sıralarında Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'nun, Mardin Caddesi'nde yürüdüğü sırada karşılaştığı bir esnafı, 'Neden hala çöpünüzü kapıya döküyorsunuz' diye uyardı. Esnaf vatandaşın ise arkadaş ve akrabalarını çağırarak belediye başkanına saldırdığı ifade edildi. Bu sırada belediye başkanının yakın korumalarının, silah ve biber gazı kullanarak başkanı korumaya çalıştıkları kaydedildi.

Kaşından yara alan belediye başkanı Midyat Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, polis olaya karışan faillerin peşine düştü. Hastaneye çok sayıda belediye personeli gelirken, birçok emniyet mensubu güvenlik tedbiri almış durumda.

Görgü tanıklarının iddialarına göre, Belediye Başkanı Nasıroğlu'na yaklaşık 30 kişi saldırdı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.