Kılıçdaroğlu, telefonla bayramını kutladığı Canseda'yı evinde ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı'nda Fransa'dan arayıp bayramını kutladığı 20 yaşındaki lösemi hastası C

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı'nda Fransa'dan arayıp bayramını kutladığı 20 yaşındaki lösemi hastası Canseda Baydar'ı İstanbul'daki evinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ve Baydar ziyaretten memnun olduklarını ifade etti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı'nda Fransa'dayken Canseda Baydar'ı arayarak bayramını kutlamıştı. Kılıçdaroğlu, Güneydoğu ziyaretinin ardından geldiği İstanbul'da Baydar'ı evinde ziyaret etti. Zuhurat Baba Mahallesi Yüce Tarla Caddesi 33. numarada bulunan Baydar ailesinin evine gelen Kılıçdaroğlu kısa bir süre içerde kaldı. Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özpolat ve Gürsel Tekin'in de bulunduğu ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu soruları yanıtladı.

Canseda'nın moralinin çok güzel olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Gülüyor. Moralinin çok güzel olmasının özellikle bu hastalıkta önemli olduğu söyleniyor. Moralinin iyi olmasına da sevindim. Önümüzdeki günlerde belki daha uzun süre beraber olacağız." dedi.

Canseda'nın bir talebi olup olmadığı sorulan Kılıçdaroğlu, "Herhangi bir talebi olmadı. Bayramda aramamın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. O gün telefonda tam konuşamamış heyecandan. Bugün biraz daha rahat konuşma olanağı buldu." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Baykal'ın eleştirileri ve güneydoğu gezisiyle ilgili soruları ise yanıtsız bıraktı.

Kılıçdaroğlu'nun ziyaretine sevindiğini belirten Canseda Baydar, "Bayramın ilk günü beni aramıştı. Ben konuşamamıştım kendisiyle. Bugün yüz yüze görüştüm, çok heyecanlıyım. Elim ayağım titriyor zaten. Bana büyük bir moral oldu. Birkaç günlük korktuğum bir tedavi vardı. Araması unutturdu. Kendisi de buraya geldi, çok mutlu oldum. Hastalığımın nasıl olduğunu iyileşme olup olmadığını sordu. Kendisi de mutlu oldu. Tekrar gelebileceğini söyledi." dedi.

Hastalığımdan dolayı okuluna bir sene ara verdiğini anlatan Baydar, "Şimdi tekrar başladım. Üniversiteyi kazanmak istiyorum. Seneye dershaneye gideceğim. İstanbul'da okumak, öğretmen olmak istiyorum." ifadelerini kullandı.