Kayserispor: 0 - Galatasaray: 0 (ilk yarı)

Stat: Kadir Has

Hakemler: Barış Şimşek, Volkan Narinç, Muherrem Yılmaz

Kayserispor: Souleymanou, Önder, Hamza, Hasan Ali, Aleksandre, Selim,

Stat: Kadir Has

Hakemler: Barış Şimşek, Volkan Narinç, Muherrem Yılmaz

Kayserispor: Souleymanou, Önder, Hamza, Hasan Ali, Aleksandre, Selim, Abdullah, Zalayeta, Mehmet Eren, Santana, Ömer Hasan

Galatasaray: Ufuk, Lucas, Servet, Ali Turan, Barış, Elano, Ayhan, Pino, Hakan Balta, Sabri, Herry Kewel

Sarı Kartlar: Dk. 36 Ayhan, Dk. 45 Hakan Balta (Galatasaray)

İLK YARI...

Spor Toto Süper Ligi 13. Haftasında Kayserispor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Her iki takımın çok sayıda pozisyon bulduğu ama değerlendiremediği maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

2. dakikada Santana sağ kanattan ceza sahasına girdi ve sağ ayağının dışıyla topu kaleye göndermek istedi. İstediği gibi vuruş yapamayınca top dışarı gitti.

11. dakikada Pino'nun sol kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza sahasına doğru gelen topu kaleci Souleymanou yumruklayarak uzaklaştırdı.

15. dakikada kaleci Souleymanou ile paslaşan Hasan Ali ikinci pozisyonda topu Sabri'ye kaptırdı. Sabri topu son çizgiden içeriye doğru çevirdi. Kewel topla buluştuktan sonra müsait pozisyonda olan Elano'ya verdi. Elano'nun yakın mesafeden yaptığı vuruşta kaleci Souleymanou topu tokatlayarak kornere gönderdi.

16. dakikada Kayserispor'un atağında Selim'in şutunda top defanstan dröndü. Zalayeta topu geriye çıkardı ve Hasan Ali'nin şutunda ise top üstten dışarı gitti.

19. dakikada Ömer'in sağ kanattan ortasında Lucas, Zalayeta'dan önce müdahale ederek topu göğsüyle kalecinin önüne bıraktı.

23. dakikada Galatasaray gelişen atağında Pino ceza sahası dışından set vuruş yaptı. Yerden giden top az farkla dışarı çıktı.

24. dakikada Kayserispor'un ani gelişen atağında Zalayeta, sağ kanatta boş bulunan Ömer'e pas vermek yerine kaleye şut attı. Top üstten dışarı çıktı.

30. dakikada Mehmet Eren'in ceza sahası dışından yaptığı vuruşta top az farkla dışarı gitti.

34. dakikada Zalayeta ile paslaşarak rakip ceza sahasına giren Mehmet Eren sol kanattan son vuruşunu isteği gibi yapamadı. Top Servet'in müdahalesiyle Mehmet Eren'e çarparak dışarı gitti.

35. dakikada Selim'in kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içerisinde Ömer kafayla topa dokunda. Top kalecide kaldı.

36. dakikada Abdullah'ın pasıyla bu sefer sağ kanattan ceza sahasına giren Ömer düzgün vuruş yaptı ve top az farkla dışarı gitti.

37. dakikada Kewel'ın şutunu son anda Selim engelledi. Daha sonra Kayserispor ceza sahasında oluşan karambolda Sabri'nin sert vuruşunda kaleci Souleymanou topu kontrol etti.

43. dakikada Pino'nun ortasında Kewel topa yere düşmeden vurdu. Top az farkla üstten dışarı gitti.

44. dakikada Santana'nın yerden pasıyla rakip ceza sahasına Abdullah Girdi. Galatarasaylı oyuncular ofsayt düşüncesiyle bekledi. Son çizgiden topu Abdullah ortaya çevirdi. Ömer topa dokunamadı ve defans uzaklaştırdı.

45. dakikada sağ çaprazdan Selim'in kullandığı serbest vuruşta top üstten dışarı gitti.

Maçın ilk yarısında başka pozisyon olmadı.

-Galatasaraylı 2 bin taraftar maçı izledi

Kadir Has Stadında oynanan Kayserispor-Galatasaray karşılaşmasını 2 bin kadar Galatasaraylı taraftar izledi. İki renktaş takımın karşı karşıya geldiği karşılaşmayı izlemek için İstanbul ve Ankara'nın yanı sıra, Nevşehir, Niğde, Kırşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Malatya, Adana'dan gelen futbolseverler takımlarını maç boyunca yalnız bırakmadı.

-Kayserisporlu 30 bin taraftar maçı izledi

Kayserisporlu taraftarlar Galatasaray maçında takımlarını yalnız bırakmadı. Kayserisporlu 30 bin taraftar stadı doldurdu. Hafta içinde de bilet satışları oldukça yüksekti. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'de maça gidecek taraftarlara kolaylık tanıdı. Raylı sistem maçtan ve maç sonrasında iki saat boyunca ücretsiz hizmet verdi. Kayserisporlu taraftarlar maç boyunca takımlarına tezahüratta bulunarak destek verdi.

-Ali Turan eski takımına karşı mücadele etti

Geçen sezon olaylı bir şekilde Kayserispor'dan ayrılan ve sezon bittikten sonra Galatasaray ile anlaşma imzalayan Ali Turan, eski takımına karşı mücadele etti. Ali Turan, sahaya ilk on birde çıktı. Kayserisporlu taraftarlar maç boyunca topla buluştuğu andan itibaren Ali Turan'a ıslıklayarak tepki gösterdi.

-Maç öncesinde geniş güvenlik önlemleri alındı

Kayserispor-Galatasaray maçı öncesinde polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Yaklaşık bin polisin yanı sıra 300 kadar özel güvenlik mensubu stat içerisinde görev aldı. Maç öncesinde polis, çevre illerden gelen Galatasaraylı taraftarların stada ulaşmalarına yardımcı oldu.

-Taraftarlar doğalgazlı ve fanlı ısıtma sistemiyle ısındı

Kadir Has Stadında bulunan doğalgazlı ve fanlı ısıtma sistemiyle taraf tarlar maçı üşümeden izledi. Maç boyunca ısıtma sistemleri çalıştı.

-Kayserispor'da Serdar Kesimal kadroda yer almadı

Hafta içi Hollanda ile yapılan özel milli maçta forma giyen Kayserisporlu Serdar Kesimal, Galatasaray maçında forma giymedi. Serdar yedekler arasında da yer almazken bu futbolcunun yorgun olması nedeniyle takım kadrosuna Teknik direktör Şota tarafından alınmadığı belirtiliyor.