İngiltere'nin ilk Müslüman bakanı, İKT Genel Sekreteri İhsanoğlu'nu ziyaret etti

İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, İngiltere Devlet Bakanı Barones Seyide Warsi'yi Cidde'de bulunan İKT Genel Merk

İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, İngiltere Devlet Bakanı Barones Seyide Warsi'yi Cidde'de bulunan İKT Genel Merkezi'nde kabul etti. Birleşik Krallık tarihinin ilk Müslüman bakanı olan Barones Seyide Warsi'nin nazik ziyaretini memnuniyetle karşılayan Genel Sekreter İhsanoğlu, bu ziyaretin Birleşik Krallığın İKT ile yeni işbirliği alanları oluşturmasındaki isteğinin açık bir delili olduğunu ifade etti.

Altı ay içinde ikinci defa bir araya gelen Genel Sekreter ile Devlet Bakanı, İKT-Birleşik Krallık ilişkilerini derinleştirmenin yolları üzerine görüştü. Barones Warsi de İngiltere Uluslararası Kalkınma Dairesi (DFID) ile İslami Kalkınma Bankası (IDB) arasında geçtiğimiz ay Kalkınma Bakanı Andrew Mitchell'in İKT'ye ziyaretin esnasında duyurduğu önemli anlaşmaya verdiği kararlı desteği vurguladı.

Barones Warsi bu buluşmanın İslam dünyasının en seçkin teşkilatı olan İKT ile İngiltere'nin ilişkilerinin sağlamlaştırması yolunda çok olumlu bir adım olduğunu ifade ederken, İKT'nin uluslararası alanda yaptığı çalışmalara Birleşik Krallığın verdiği desteğin de altını çizdi.

Barones Warsi ayrıca İngiltere'nin ilk Müslüman Bakanı olarak ülkesindeki bütün ırk, inanç ve cinsiyetlerin başarı şanslarının eşit olduğu gerçeğinin İslam alemindeki bilinilirliğini arttırma arzusunda olduğunu belirtti.