Çanakkale Boğazı Sis Sebebiyle Deniz Trafiğine Kapatıldı

Çanakkale Boğazı yoğun sis sebebiyle 09.00'dan itibaren deniz trafiğine kapatıldı.

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre sabah saatlerinden itibaren etkisini arttıran yoğun sis Çanakkale Boğazı'nda görüş mesafesini belirli bölgelerde sıfıra kadar indirdi. Bunun üzerine devreye giren Deniz Trafik İstasyonu yetkilileri boğazı güvenlik açısından saat 09.00'dan itibaren çift taraflı olarak trafiğe kapattı. Boğazın deniz trafiğine kapatılması üzerine çok sayıda gemi Bozcaada ve Gelibolu önlerinde demirlemeye başlarken, boğaz içinde kalan diğer gemilerin de dikkatli bir şekilde Marmara ve Ege Denizi'ne çıkışını sağlamak için Deniz Trafik İstasyonu yetkilileri telsiz kanalı ile kaptanları yönlendirdi.
TATİLCİLERİN GERİ DÖNÜŞLERİ SÜRÜYOR
Bu arada 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin son günleri olması sebebiyle yola çıkan tatilciler de Lapseki-Gelibolu ve Çanakkale-Eceabat hatlarındaki vapurların sise rağmen normal seferlerini yapmaları sebebiyle sorun yaşamıyor. Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş yetkilileri her iki hatta toplam 8 araba vapurla seferlerinin aralıksız olarak devam ettiğini belirterek, bir sorunun yaşanmadığını belirttiler. Bu arada Çanakkale ile Kilitbahir ve Gelibolu ile Çardak arasında sefer yapan özel sektöre ait feribotlar da aralıksız olarak çalışmaya devam ediyorlar.
TRAFİK EKİPLERİ KARAYOLLARINDA SÜRÜCÜLERİ UYARIYOR
Bu arada denizde olduğu gibi karayollarında da belirli bölgelerde yoğun sisin etkili olması trafik ekiplerini de harekete geçirdi. Kurban Bayramı tatili sebebiyle dönüş yapan sürücüleri özellikle sisin yoğun olduğu yollarda dikkatli olmaları konusunda uyaran ekipler bir kazanın olmaması için çaba sarfediyor.