Cansız Ellerle Yapılan Sanat, Londra'da Sergileniyor

Dünyanın en olağandışı sanat sergisi Londra'da açıldı. İskandinav sanatçı Mortan Viskum, kullandığı malzemeler, temalar ve sanatsal ifadelerle sıra dışı bir sanat sergiliyor.

Ölülerin elleri ile çizim yapan ve boya yerine hayvanların kanını kullanan sanatçı, son eserlerini ve çizim tekniklerini sergilediği "Altın yüzüklü El" sergisini sanatseverlere sunuyor. Çağdaş sanatçılardan biri olarak kabul edilen Viskum, çalışmalarında şaşkınlık yaratan, merak uyandıran duyguları ön plana çıkartıyor. Vegas Galerisinde fırça yerine cansız bir el kullanarak çizim yaptığı sergi, gazete manşetlerinde yer aldı.
Serginin küratörü olan Vegner Tosta, bu serginin sanatçının solo gösterisi olduğunu ifade ederek Norveç Büyükelçiliği'nin desteğiyle yapılan serginin özel gösterimle açılacağını bildirdi. Tosta, sanatçının ölü elleriyle çizim yaparak sergilediği ilk serginin bu olmadığını belirtti.
Sanatçı Viskum ise resimlerinin gerçek çizimler olmadığını, performans olduklarını belirterek ölü eliyle yapacağı çizimde tuvalde hayvan kanı ve farklı renklerde pırıltı kullanacağını ifade etti. Yeni doğmuş fare projesini öğrenciyken yaptığını fakat kavanozların bir çok müzede sergilenmesiyle ünlü bir sanat projesi haline geldiğini belirten Viskum, kullandığı ellerin kime ait olduğunu açıklamıyor. Viskum, ellerin kime ait olduğunu açıklaması halinde sanatına zarar vermiş olacağını düşünüyor. Altın
yüzüklü elin gösterildiği özel gösterim "Vegas Galerisi"nde yapılıyor. Londra'daki sergi Aralık ayına kadar devam edecek.