Zenbilci, İcraatları Meclis Üyelerine Yerinde Aktardı

Sarıçam Belediye Meclis üyeleri 2010 yılı içinde yapılan tüm hizmetleri yerinde anlatmak için gezdi düzenledi

Zenbilci, İcraatları Meclis Üyelerine Yerinde Aktardı
Sarıçam Belediye Meclis üyeleri 2010 yılı içinde yapılan tüm hizmetleri yerinde anlatmak için gezdi düzenledi. Başkan Zenbilci, belediyedeki şeffaflık gereği yapılan hizmetleri meclis üyelerine aktarmak istediğini söyledi.
Başkan Zenbilci, tüm meclis üyelerinin davet edildiği geziye katılanlarla birlikte Mehmet Akif Ersoy Mahallesine gitti. Burada mahalle sakinleri ile de bir araya gelen Başkan ve meclis üyeleri halkın istek ve şikayetlerini de dinledi. Başkan Zenbilci, bu geziyi uzun süreden beri planladıklarını belirterek, "Amacımız meclis üyelerinin bize verdiği desteğin karşılığının ne olduğunu kendilerine aktarmaktır. Biz şeffaf bir belediyeyiz. Gerektiğinde gerektiği yerde hesap verebileceğimizi söylüyoruz. Bu amaçla bize her zaman destek olan meclis üyelerimize hem yapılan hizmetleri, hem de kalem kalem yapılan harcamaları yerinde aktarıyoruz" dedi.
Sarıçam Belediyesi Milliyetçi Hareket Partili meclis üyeleri Halil Türkmen ve Bayram Eroğlu, yapılan bu hizmetler için Başkana teşekkür ederken, Mehmet Akif Ersoy mahallesinin hizmetin devamını beklediğini iletti. Türkmen ve Eroğlu, Başkan Zenbilci'nin daha çok hizmet yapması için her zaman destek olmaya devam edeceklerini kaydettiler. Yine AK Partili Meclis üyesi İsmet Vursavaş Şahin ise 2009 yerel seçimlerden önce Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci ile mahalle mahalle gezip halktan oy isterken o zaman hizmet sözü verdiklerini belirterek şunları söyledi:
"Başkanımız Ahmet Zenbilci'nin o gün halka verdiği sözün bugün yerine getirilmiş ve getirilmekte olduğunu görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Başkanımız hizmet sözünü yerine getirirken biz meclis üyeleri de kendilerine destek olmaya devam edeceğiz."
Sarıçam Deresinde yapılan ıslah çalışması ve bu çalışmadan sonra yapılacak olan çevre düzenlemesi hakkında bilgi aktaran Başkan Zenbilci, daha sonra sırasıyla Yıldırım Beyazıt, Gültepe, Esentepe, Yeşiltepe, Orhangazi, Şahintepe, Yavuz Sultan Selim, Beyceli, Çınarlı, Çarkıpare mahallelerinde yapılan sokak, park ve çevre düzenlemelerini tanıttı.
Meclis üyeleri hizmet tanıtımının ardından Kasım ayı olağan meclis toplantısına geçtiler. Başkan Ahmet Zenbilci, başkanlığında toplanan Meclis gündeme ilişkin görüşmelere geçmeden önce bazı meclis üyeleri gündem dışı söz aldılar. AK Partili meclis üyesi Cabbar Konuk, yapılan hizmet gezisinin çok yararlı olduğunu belirterek, "Bugün yapılan geziden ve yapılan hizmetlerden dolayı Başkanımıza ve Belediyemize teşekkür ediyorum. Bugün bir kez daha gururlandım. Hizmetlerin daha da yaygınlaşarak devam etmesini arzu ediyorum" diye konuştu.
MHP'li Meclis üyesi Bayram Sayar ise Çöp Depolama alanının Sarıçam'ın gelişimine engel olduğunu belirterek burasının çok geç olmadan Organize Sanayi Bölgesine taşınmasını önerdi. Yine MHP grup Sözcüsü Ömer Seyfettin Turhan ise yapılan hizmetleri Sarıçam Merkezden eski beldelere doğru kaydırılmasını istedi. Turhan Belediyenin gelirinin arttırılmasını, daha çok hizmet yapılmasını önerdi. AK Parti Grup Sözcüsü Ali Acembekiroğlu'da çöp depolama alanının yapımcı ve işletmeci firma ile Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokol gereği değiştirilmesinin zor olduğunu bundan sonra bu tesisin Sarıçam'a nasıl katkı koyabileceği üzerinde durmanın daha faydalı olacağını kaydetti.
Başkan Ahmet Zenbilci'de tüm eleştirilere tek tek cevap verdi. Suluca ve Buruk bölgesine hizmet edemediklerini belirterek, "Bu yerleşim birimlerinin ne eksiği olduğunu biliyorum. Bende bir şeyler yapmak istiyorum. Ancak buraların alt yapı eksikliği nedeniyle bir şey yapamıyoruz. ASKİ yatırımları tamamladıktan sonra gerekli hizmetleri getireceğiz" dedi.