Suzan Sabancı Dinçer, Lüksemburg Maliye Bakanı Luc Frieden'i Ağırladı

"Lüksemburg ve Türkiye Arasında Finansal İşbirliği Olanakları" konulu seminer için İstanbul'a gelen Lüksemburg Maliye Bakanı Luc Frieden ve beraberindeki heyet, aynı zamanda Lüksemburg Fahri Konsolosluğu görevini de yürütmekte olan Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer'in konuğu oldu

"Lüksemburg ve Türkiye Arasında Finansal İşbirliği Olanakları" konulu seminer için İstanbul'a gelen Lüksemburg Maliye Bakanı Luc Frieden ve beraberindeki heyet, aynı zamanda Lüksemburg Fahri Konsolosluğu görevini de yürütmekte olan Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer'in konuğu oldu.
İMKB'de düzenlenen ve iki ülke arasındaki finansal işbirliği olanaklarının masaya yatırıldığı seminerde açılış konuşmalarını Suzan Sabancı Dinçer ve İMKB Başkanı Hüseyin Erkan yaptı.
Lüksemburg Maliye Bakanı Luc Frieden, T.C. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Hüseyin Aslan, Lüksemburg Bankacılar Birliği Başkanı Ernst Wilhelm Contzen, Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği Başkan Yardımcısı Didem Gordon ve Lüksemburg Fon Sanayi Derneği Başkanı Claude Kremer'in konuşma yaptığı seminerin moderatörlüğünü Lüksemburg Büyükelçisi Arlette Conzemius üstlendi.
Seminerin bitiminde, Lüksemburg Fahri Konsolosu Suzan Sabancı Dinçer, Lüksemburg Maliye Bakanı Luc Frieden'in onuruna bir öğle yemeği verdi. Yemeğe T.C. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Lüksemburg Maliye Bakanı Luc Frieden ile beraberindeki heyet ve diğer davetliler katıldı.
Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, düzenlenen seminerin Lüksemburg ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri artırma hedefi doğrultusunda çok önemli bir adım olduğunu belirterek, "Küresel ekonomik kriz döneminde gösterdiği performansla, gelişmekte olan ülkeler arasında özel bir konuma yerleşen Türkiye'nin her alandaki uluslararası işbirlikleri büyük önem taşıyor. Ulusal hedeflerimize ulaşabilmek için yoğun bir çaba gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz. Avrupa Birliği'nin kurucu
üyelerinden Lüksemburg ile temaslarımız da bu anlamda çok değerli. Lüksemburg Maliye Bakanı Sayın Luc Frieden'in ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'in de değerli katılımlarıyla gerçekleştirilen seminer, finans alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi açısından her iki ülke için de çok yararlı oldu" dedi.