Kurtulmuş: Herkes kendi malını satmayacak

Saadet Partisi ile yollarını ayıran Numan Kurtulmuş dün yeni partisini kurdu. Kurtulmuş, kendisi ve partisi ile ilgili merak edilenleri Beyaz TV Ana Haber'e açıkladı.

Kurtulmuş: Herkes kendi malını satmayacak
Olaylı kongrenin ardından Saadet Partisi ile yollarını ayıran Numan Kurtulmuş, kurduğu yeni partinin ismini (Halkın Sesi Partisi) dün kamuoyuna açıkladı. Yeni Genel Başkan, başlattığı yeni siyasi oluşum ile ilgili soruları cevaplandırdı.

YENİ SİYASİ ANLAYIŞ

Yeni bir siyaset anlayışıyla yola çıktıklarını ifade eden Kurtulmuş, “HAS Parti, oluşumu itibariyle yeni bir terkibi ortaya koydu. Farklı siyasi, kültürel, mesleki kesimlerden bir araya gelen arkadaşlarımızla beraber bir siyasi oluşumu inşa ediyoruz. Yapmaya çalıştığımız, sağcısı, solcusu, liberali, muhafazakârı, milliyetçisi herkes gelsin ve süpermarket gibi herkes kendi reyonunda kendi malını satsın anlayışı değildir. Bu farklı tecrübeleri ortak bir siyasi sözde bir araya getirmektir. Ve bu süreçte Halkın Sesi Partisi kurulmuş oldu” şeklinde konuştu.

2011’deki genel seçim için hazırlıkların başladığını söyleyen Kurtulmuş, amaçlarının siyaseti sırça köşklerde değil halkın arasında yapmak olduğunu ve çalışmaların bu yönde olacağını ifade etti.