Bursaspor Manchester United maçı ne zaman oynanacak?

Şampiyonlar Ligi C Grubu 4. maçında Bursaspor evinde İngiliz devi Manchester United'ı ağırlıyor. Bursaspor Manchester United maçı ne zaman? Bursaspor Manchester United maçı hangi kanalda? Bursaspor Manchester United maçı muhtemel 11'leri. İşte Bursaspor Manchester United maçı tüm ayrıntıları...

Bursaspor Manchester United maçı ne zaman oynanacak?
UEFA Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'nda temsilcimiz Bursaspor, deplasmanda 1-0 yenildiği Manchester United'i bu kez evinde ağırlıyor. Bursa Atatürk Stadı'nda oynanacak mücadeleyi Almanya Futbol Federasyonu'ndan Wolfgang Stark yönetecek.

Saat 21.45'te başlayacak karşılaşmada Stark'ın yardımcılıklarını Jan-Hendrik Salver ve Mike Pickel yapacak. İlave yardımcı hakemlik görevini Babak Rafati ve Tobias Welz'in yapacağı maçın dördüncü hakemi ise Felix Zwayer.

Star Tv'den naklen yayınlanacak karşılaşmayı her zaman olduğu gibi yine Sporx Canlı Anlatım Servisi ve Maç Odası farkıyla dakika dakika takip edebileceksiniz.

Avrupa kupalarında bugüne kadar yaptığı maçlarda rakip fileleri 26 kez havalandıran Bursaspor, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk gol ve ilk puan sevincini sahasında konuk edeceği Manchester United karşısında yaşamak istiyor.

Tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Bursaspor, yer aldığı C grubundaki ilk maçında İspanya'nın Valencia takımını konuk etmiş ve sahadan 4-0 gibi beklemediği farklı bir yenilgiyle ayrılmıştı.

Yeşil-beyazlılar, Glasgow Rangers ile deplasmanda oynadığı maçı da 1-0 kaybetmişti. Geçen ay C Grubu'ndeki üçüncü maçında Manchester United'e konuk olan yeşil-beyazlılar, güçlü rakibi karşısında iyi futbol sergilemesine karşın sahadan 1-0 yenik ayrılmıştı.

Bugüne kadar Avrupa kupalarında 14 maçta rakip fileleri 26 kez havalandıran yeşil-beyazlı takım, Manchester United karşısında Şampiyonlar Ligi'ndeki hem ilk puan veya puanlarını kazanmaya hem de ilk golünü atmaya çalışacak.

Bursaspor'un ilk golünü atacak futbolcu, ''UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk golü atan kişi'' olarak adını kulüp tarihine yazdıracak.

EKSİKTE OLSA MANCHESTER UNITED!

Grubun favori takımı olan Manchester United, eksiklerine rağmen temsilcimiz Bursaspor karşısına yine puan için çıkacak. Liderlik hesapları yapan İngiliz temsilcisinda Wayne Rooney'nin oynamaması sevindirici bir nokta olmasına rağmen; yerine forma giyecek olan Dimitar Berbatov da bir o kadar tehlikeli sayılabilir.

Manchester United'de sakatlığı bulunan yıldız futbolcu Rooney'nin yanı sıra Evans, Neville, Giggs, Macheda ve Anderson'un Bursa'ya gelen kadroda yer almadı.

BURSASPOR
Ivankov
Ali Tandoğan
Ömer
İbrahim
Vederson
Hüseyin
Ergiç
Ozan İpek
Volkan
Turgay
Sercan

MANCHESTER UNITED
Van der Sar
Rafael
Brown
Vidic
Evra
Carrick
Gibson
Scholes
Nani
Park
Berbatov

STAT: Bursa Atatürk Stadı
SAAT: 21:45
HAKEM: Wolfgang Stark
YAYIN: Star Tv

İNGİLİZLERLE 57. KEZ

Türk ve İngiliz takımları 57. kez Bursaspor'un, Manchester United ile yapacağı UEFA Şampiyonlar Ligi (C) Grubu maçıyla birlikte Türk ve İngiliz futbol takımları Avrupa kupalarında 57. kez karşı karşıya gelmiş olacak.

56 futbol maçının oynandığı iki ülke takımları arasında 15 karşılaşma Türk takımlarının üstünlüğüyle sona ererken, 26'sından İngiliz takımları galip ayrıldı, 15 karşılaşma ise berabere sona erdi.

Türk takımları, attığı 51 gole karşılık kalelerinde 90 gol gördü.

Liverpool'un Beşiktaş'ı 8-0 yendiği maç iki ülke takımları arasında alınan en farklı sonuç olarak kayıtlara geçerken, Leeds United'ın, Beşiktaş'ı 6-0, Chelsea'nin Galatasaray'ı 5-0, Manchester United'ın Fenerbahçe'yi 6-2 mağlup ettiği maçlar da iki ülkenin futbol tarihine ''Farklı yenilgiler'' olarak yazıldı.

EN FARKLI GALİBİYET BURSASPOR'UN

Türkiye'yi bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden tek Türk takımı olan Bursaspor, bir İngiliz takımını en farklı skorla yenen Türk takımı unvanını da elinde bulunduruyor.

Yeşil-beyazlı takım, Intertoto Kupası'nda Wimbledon'u deplasmanda 4-0 yenerek bu unvanı elde etmişti.

MANCHESTER UNITED İLE 11 MAÇ

Bursaspor ile karşılaşacak olan Manchester United, daha önce biri yine Bursaspor ile olmak üzere Avrupa kupalarında Türk takımlarıyla 11 maçta karşı karşıya geldi.

İngiliz ekibi Galatasaray ve Fenerbahçe ile geçmişte 2'şer kez rakip oldu. Manchester United ile yaptığı 11 maçtan 3'ünü kazanan, 5'ini kaybeden, 3'ünde ise berabere kalan Türk takımları, toplam 10 gol atıp, 17 gol yedi.

Galatasaray 1993-1994 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda İngiliz ekibini 3-3 ve 0-0'lık skorlarla elerken, bir sezon sonra UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grupta karşılaştığı rakibiyle 0-0 berabere kalıp, 4-0 yenildi.

Fenerbahçe ise 1996-1997 sezonunda ''Devler ligi''nde grupta karşılaştığı Manchester United'a İstanbul'da 2-0 yenildi, deplasmanda Elvir Boliç'in golüyle 1-0 kazandı. Sarı-lacivertliler, 2004-2005 sezonunda ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grupta karşılaştığı İngiliz takımına deplasmanda 6-2 yenildi, Kadıköy'de ise 3-0 galip geldi.

İngiliz ekibi, geçen sezon (B) Grubu ilk maçında İstanbul'da Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti. Siyah-beyazlılar, Old Trafford Stadı'ndaki mücadeleyi de aynı skorla kazandı.

Manchester United, son olarak geçen ay Avrupa Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Bursaspor'u evinde konuk etmiş ve sahadan 1-0 galip ayrılmıştı.