BM: Göçmenler Avrupa'da şimdiye kadarki 'en kötü ırkçılık' olaylarına maruz kalıyor

Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı bağımsız bir birim tarafından yapılan araştırmada, Avrupa ve ABD'de yaşayan göçmenlerin giderek artan ırkçılık olayla

Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı bağımsız bir birim tarafından yapılan araştırmada, Avrupa ve ABD'de yaşayan göçmenlerin giderek artan ırkçılık olaylarına maruz kaldıklarını ortaya çıkardı. Raporda göçmenlerin maruz kaldıkları ırkçılık olaylarının 'şimdiye kadar en kötüsü' şeklinde tanımlaması dikkat çekti.

BM'ye bağlı bağımsız araştırma birimin üyelerinden Kenyalı hukuk profesörü Githu Muigai, özellikle Avrupa'da etnik grupların farklı kimlikleri nedeniyle saldırıya uğradıklarını, kişilerin polis tarafından durdurulup üzerlerinin arandığını rapor etti. Muigai, Avrupa'da oynayan özellikle siyahi yabancı oyuncuların da ırkçılıktan nasibini aldıklarını yazdı.

Öte yandan raporla ilgili konuşan Muigai, ABD'nin Arizona eyaleti tarafından yürürlüğe sokulan ve kaçak göçmenlerin sınır dışı edilmesini gerektiren yasaya da karşı olduğunu bildirdi. Muigai, genel olarak yabancılar Batı'da sürekli artan bir yabancılaştırma, hoşgörüsüzlük, ırkçılık ve ayrımcılık olaylarıyla yüz yüze olduğunu vurguladı.