Bakan Dinçer'in Konya Ziyareti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, bir dizi toplantı ve ziyaret için geldiği Konya'da AK Parti Konya Siyaset Akademisi'nin 2010 yılı Güz dönemi ilk dersine katıldı.

Alaeddin Keykubat Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa Bakan Dinçer'in yanı sıra Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, merkez ilçe belediye başkanları ile partililer ve akademi öğrencileri katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Dinçer, AK Parti'nin iktidarda olduğu 7 yıl içinde çok önemli 6 temel sorunla ilgili reformlar gerçekleştirdiklerini belirterek, "Örneğin dış siyaset konusunda Türkiye'nin tutumu 'Türkün Türkten başka dostu yoktur'du.
Suriye düşmandı, Irak, İran düşmandı, Ermenistan, Yunanistan, Bulgaristan düşmandı. Biz bu anlayışı ortadan kaldırdık ve bütün bu ülkelerle dost olma yoluna gittik. Hamdolsun bunu başardığımıza inanıyorum. Ekonomi konusunda iktidara geldiğimizde Gayri Safi Milli Hasıla 350 milyar dolardı. Biz bunu 7 yıl içinde 700 milyar dolarlara çıkardık. Düne kadar çift haneli hatta 3 haneli enflasyon ve binlerle ifade edilen faizleri gördük. Bugün enflasyon rakamı yüzde 6 seviyelerinde. Bu reformları bizler sizlerle
birlikte sizinle sağlayabildik. Bu tasarladığımız ve yaptığımız tabloda icazet merciimizde sizsiniz" dedi.
Siyasetin asıl amacının genel çıkarları özel çıkarlardan üstün tutmak olduğunu ifade eden Dinçer, "Biz siyaseti kendimize, eşimize ve yakınlarımıza menfaat sağlamak için yapmadık, yaptırmayız. Bir ülkede 2 sebeple siyaset yapılır. İlki kendi ve çevresindeki insanların çıkarlarını gözetmek ve yukarı çıkarmak için. İkincisi ise halkına hizmet için siyaset yapmak. Biz siyaseti kendimize destek ve menfaat sağlamak için değil bu ülke insanını geliştirmek ve uluslararası alanda rekabet gücünü arttırmak için
yapıyoruz. Ana muhalefet partisi, iktidara geldiğimizden beridir bizi yolsuzluklarla suçlayıp durdu. Ama bugüne kadar bunlarla ilgili en ufak bir belge bile ortaya koyamadı. Referandum öncesi milyonlarca insanın elini sıkıp sohbet etme fırsatım oldu. Kimse de bizim hakkımızda kötü bir söz etmedi. Eğer sizin aranızda belli bir mevkiye gelmek için siyaset yapacak varsa lütfen aramızdan ayrılsın" şeklinde konuştu.