Mavi Marmara Saldırısında Ölenler Mezarları Başında Anıldı

İHH İnsani Yardım Vakfı, Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisi'ne İsrail askerleri tarafından düzenlenen saldırıda ölen Necdet Yıldırım ve Cevdet Kılıçlar'ı mezarı başında andı.

Edirnekapı Mezarlığı'ndaki anma törenine Necdet Yıldırım ve Cevdet Kılıçlar'ın yakınları ile İHH İnsani Yardım Vakfı üyeleri ve aktivistler katıldı. Mavi Marmara saldırısında yaralanan aktivist Ömer Karaoğlu, Filistin'e sadece insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisi'ne İsrail askerleri tarafından operasyon düzenlendiğini belirterek, "Bu kervan hunharca bir saldırıya uğradı. Saldırıda 9 kardeşimiz şehit oldu. Onları mezarı başında anıyoruz" diye konuştu.
Gazze'den gelen bir aktivist de, "Şehitleri anmak için buraya geldik. Artık Gazze'de ambargo yavaş yavaş kalkıyor. Mavi Marmara Gemisi Gazze'ye gelemedi ama bu şehitlerin ismi artık Gazze'de çocuklara veriliyor" dedi.
Kuran-ı Kerim ve duaların okunduğu törende, Afganistan'da düşen uçakta ölen Bahattin Yıldız ve Faruk Aktaş anıldı. Anma törenine katılanlardan bazıları gözyaşlarını tutamadı.