Kimse Yok Mu Derneği 55 kişiyle Tanzanya'ya gitti

Kimse Yok Mu Derneği İzmir Şubesi öncülüğünde aralarında işadamları, eğitimciler, esnaf ve sağlık çalışanlarının bulunduğu 55 kişilik yardım gönüllüle

Kimse Yok Mu Derneği İzmir Şubesi öncülüğünde aralarında işadamları, eğitimciler, esnaf ve sağlık çalışanlarının bulunduğu 55 kişilik yardım gönüllüleri heyeti Tanzanya'ya gitti. Kurban Bayramı vesilesiyle orada yaşayan yardıma muhkaç kişilere Türkiye'den kurban eti götüren yardımseverler, 3 bin aileye kurban yardımı yapmayı hedefliyor. Heyeti Tanzanya'da bulunan Türk okulu yetkilileri karşılayacak.

Yardımseverler adına konuşan sözcü Yusuf Pekmezci, hem İzmir'de bulunan gönüllülerle birlikte mübarek Kurban Bayramı'nda Türk insanının gayretleriyle açılan okulları ziyaret etmeyi, hem de oradaki yardıma muhtaç bazı insanlara kurban yardımı götürmeyi hedeflediklerini söyledi. Grup içinde eşleriyle birlikte Tanzanya'ya gelenler olduğunu ifade eden Pekmezci, "Bu geziye katılan tüm arkadaşlarımız, dünyanın 160 ülkesinde açılan Türk okullarının hayranları ve destekçileridir. Maddi manevi destek verilen bu okulların görülmesi için o ülkelere gidiyoruz. Ülkemiz ve insanlık adına bu çalışmalardan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Kimse Yok Mu Derneği Sahil Şubesi Eğitim Danışmanı Ahmet Güneş de, Tanzanya'ya yapılan yardımların bu yıl ikincisinin gerçekleştiğini söyledi. Yapılan hayırlı işin, heyecan verici olduğunu aktaran Güneş, "İnsanların kendi menfaatlerini daha çok düşündüğü bu devirde bu gönüllülerin yaptığı yardım faaliyetleri bize insanlık adına ümit veriyor. Bu arkadaşlarımız, bayramda aileleriyle birlikte huzurlu bir tatil geçirmek yerine binlerce kilometre uzaklıktaki ülkelere giderek oradaki insanları yardım etmeyi amaçlıyor. Bu havalimanından yolcu ettiğimiz üçüncü grubumuz. Daha öncede Van ve Kamerun'a birer grup göndermiştik" diye konuştu.

Tanzanya'ya giden yardım gönüllülerinden bazıları da, gönüllüler grubuna katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını ve oradaki insanlara yardım etme heyecanı yaşadıklarını dile getirdi. Heyet önce İstanbul'a, oradan da Tanzanya'ya hareket etti.