Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Ve Heyeti, Fransa Senatosu'nu Gezdi

Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılmak ve Fransız Sosyalist Parti yetkilileriyle görüşmeler yapmak üzere Paris'te bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye-Fransa Dostluk Grubu Başkanı Jacques Blanc ile görüştü

Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılmak ve Fransız Sosyalist Parti yetkilileriyle görüşmeler yapmak üzere Paris'te bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye-Fransa Dostluk Grubu Başkanı Jacques Blanc ile görüştü.
Fransa Senato'sunda gerçekleşen görüşmede Fransa-Türkiye ilişkileri üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Türkiye-Fransa Dostluk Grubu Başkanı Senatör Jacques Blanc, görüşme sonrası Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyete Senato'yu gezdirdi. Fransız Senatör, Kılıçdaroğlu'nu Senato'nun kütüphanesinde bulunan Türkiye ve bilhassa İstanbul ile ilgili gravürleri gösterdi. İstanbul gravürlerini inceleyen Kılıçdaroğlu, bir ara yanında bulunan Gülsüm Bilgehan'ın gravürlerdeki insan siluetleri için "Bunlar nasıl
kadınlar?" demesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Bunlar kadın değil erkek, Türkiye'de şimdi sizin kılık kıyafetinize çeki düzen veriliyor sonra sıra bize gelecek, bunlara benzetmeye çalışacaklar" demesi dikkat çekti.
Senato'daki Senato bina gezisini tamamlayan Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Paris'ten Ankara'ya hareket etmek üzere ayrılırken, bu sabah erken saatlerde Paris'te Perle Lachaise mezarlığında bulunan Ahmet Kaya ile Yılmaz Güney'in mezarlarını ziyaretiyle ilgili soruları yanıtsız bıraktı.