Bakan Eroğlu: Bölgesel Zafer Havaalanı'nın yapımına en kısa sürede başlanacak

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya'nın Altıntaş ilçesine yapılacak olan Zafer Bölgesel Havaalanı ile bütün eksikliklerin tamamlandığını bild

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya'nın Altıntaş ilçesine yapılacak olan Zafer Bölgesel Havaalanı ile bütün eksikliklerin tamamlandığını bildirdi. Eroğlu, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerine hitap edecek Zafer Havaalanı'nın yapımını da en kısa sürede başlanacağını söyledi.

Bakan Eroğlu, Kurban Bayramı'nın ikinci günü memleketi Afyonkarahisar'da, AK Parti İl Başkanlığı binasında düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Bayramlaşma töreninde konuşan Eroğlu, Afyonkarahisar'ı Ege'nin yıldızı yapacaklarını söyledi.

Havaalanın yapımına başlanması için her şeyin hazır olduğunu belirten Eroğlu, "Allah'ın izniyle inşaatına yakın bir zamanda başlanacak. Zafer Havaalanı, Türkiye'nin beşinci büyük havaalanı olacak inşallah. Artık Afyonkarahisar'a Zafer Havaalanı'ndan ulaşmak mümkün olacak. Bu gerçekten Afyonkarahisar'ın gelişmesi için çok önemli." dedi.

Ayrıca hızlı trenle ilgili çalışmalarında devam ettiğine değinen Eroğlu, "Onun da müjdesini vermek istiyorum. Etüt çalışmaları başladı. Ankara-Afyonkarahisar-İzmir arasında hızlı tren inşallah çalışmaya başlayacak. Milletvekillerimizle birlikte onun da takipçisi olacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kurban Bayramı nedeniyle, Afyonkarahisarlılara 6 müjde verildi. Müjdelerin 5'ini Bakan Veysel Eroğlu, milletvekilleri Sait Açba, Halil Aydoğan ve Zekeriya Aslan ile İl Başkanı Mehmet Zeybek verdi. 6'ncı müjdeyi ise CHP İl Başkanlığı binasında düzenlenen bayramlaşma töreninde CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe verdi.

Birinci müjdeyi veren Bakan Eroğlu, şehrin içinden geçen Akarçay Deresi'nin ıslah edilerek çevresinde rekreasyon ve mesirelik alanlar yapılacağını bildirdi. İhalesi yapılan projenin sözleşmesinin imzalandığını dile getiren Eroğlu, 2 yıl içerisinde bitirilmesi planlanan projenin maliyetinin 33 milyon TL olduğunu söyledi.

İkinci müjdeyi veren AK Parti Milletvekili Sait Atça, 120 bin metrekare alanda kurulan Emirdağ Kent Ormanı'nın bitirildiğini ve kent ormanın açılışının önümüzdeki günlerde açılacağını bildirdi. Milletvekili Zekeriya Aslan, ihalesi yapılan ve 2 bin 61 hektar alanı sulayacak olan Sandıklı Kestel Barajı'nın tamamlanması ile Sandıklı çiftçisinin daha çok kazanır hale geleceğini söyledi. Milletvekili Halil Aydoğan, Uydukent Mahallesi'nde 16 yıl önce yapılmaya başlanan ve inşaatı yarım kalan Kültür Merkezi'nin ihalesinin yeniden yapıldığını ve kısa süre sonra hizmete açılacağını bildirdi. İl Başkanı Mehmet Zeybek de Dinarlı vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndaki işlemlerini yapabilmeleri maksadıyla Dinar SGK hizmet binasının kasım ayı sonunda hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

CHP Milletvekili Halil Ünlütepe'de, 640 bin TL'ye mal olacak Sultandağı Karapınar Beledesi Taşkın Kurama Tesisi'nin yıl sonunda bitirilmesinin hedeflendiğini bildirdi. Ünlütepe, 506 bin TL'ye mal olacak Çukurcak Köyü Taşkın Koruma Tesisi'nin de 2011 yılı içerisinde bitirileceğini belirtti.

Bayramlaşma törenine Bakan Eroğlu, milletvekilleri Sait Açba, Halil Aydoğan, Zekeriya Aslan, Belediye Başkan Vekili Mustafa Albay, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Başkanı Mehmet Zeybek ve çok sayıda partili katıldı.