AK Parti Grup Başkan Vekili Canikli: Vergi affında hapis cezalarında en ufak bir indirim söz konusu değil

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, vergi affını değerlendirerek, "Bu düzenlemede para cezası, ana paranın altına dü

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, vergi affını değerlendirerek, "Bu düzenlemede para cezası, ana paranın altına düşmemek şartı ile düzenleme kapsamına alınıyor, ancak kesinlikle hapis cezalarında en ufak bir indirim söz konusu değildir." dedi.

Partisinin Giresun İl Teşkilatı'nda düzenenlenen bayramlaşma törenine katılan Canikli, konuşmasında, vergi affıyla milyonlarca vatandaşın, ödemekte zorlandığı bir yükten kurtulacağını, devletin de neredeyse tahsili mümkün olmayan ve donuk hale gelmiş alacağını tahsil edeceğine dikkat çekti.

Vergi affında naylon belge düzenleyenlere yönelik af getirildiği yönünde iddiaların bulunduğunu, bunların gerçeği yansıtmadığını aktaran Canikli, "Burda ikili durum söz konusudur. Vergi Usul Kanunu'nun 359. maddesi var. Yani naylon belge düzenleyenlerle ilgili maddeler var. Ona göre kesilen cezalar var. İki türlü ceza var. Bir para cezası var, bir de hapis cezası var. Bu düzenlemede, para cezası ana paranın altına düşmemek şartı ile düzenleme kapsamına alınıyor. Ancak kesinlikle hapis cezalarında en ufak bir indirim söz konusu değildir. Bunun açıklığa kavuşturulması gerekiyor. Bu yönü ile bakıldığında naylon belge düzenleyenler için bir ceza affı, bir ceza indirimi kesinlikle söz konusu değildir ve olmayacaktır. Bunu, buradan tüm kamuoyuna duyurmakta fayda var. Çünkü, yanlış angılanıyor, yanlış aksettiriliyor. Düzenleme, sadece para cezalarıyla ilgili sınırlıdır ve ona yöneliktir." diye konuştu.

Canikli, ayrıca, Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'ne (FİSKOBİRLİK) kaynak sağlanması noktasında, Giresun Üniversitesi'nce birliğe ait 50 dönümlük arazinin istimlak edildiğini vurguladı. Giresun Üniversitesi tarafından, FİSKOBİRLİK arazisinin 15 milyon liraya istimlak edildiğini kaydeden Canikli, şöyle devam etti:

"Giresun Üniversitesi tarafından kullanılmayan 15 milyon liralık ödeneğin geri gitmesi söz konusu idi. Biz bu kaynağın hem üniversitenin arazi satın alması, hem de FİSKOBİRLİK'e kaynak aktarımı sağlamak amacıyla girişimlerde bulunduk. Devlet Planlama Teşkilatı ve Maliye Bakanlığı yetkilileri ile görüşerek, bu kaynağın istimlak ödeneğine aktarılmasını sağladık. Yaklaşık 15 milyon liralık bir kaynak. Üniversitemiz bu kaynakla FİSKOBİRLİK'in 50 dönümlük arazisini aldı. Mali sıkıntı içerisinde olan birliğe de bir kaynak aktarılması imkanı ortaya çıktı. Bu sürecin bayram öncesi tamamlanması için de büyük gayret verdik. Aylardır maaşlarını alamayan işçilere, bu kaynakla bir kısım alacaklarına yönelik ödeme yapıldı. Alacakların tamamının ödenmesi için de birlik yetkilileri ile görüşeceğiz. Buradan hem üniversitemiz arazi, birlikte kaynak sağlamış oldu. Böylelikle birkaç kuş birden vurmuş olduk."

Bayramlaşma törenine; AK Parti Giresun Milletvekilleri Ali Temür, Hacı Hasan Sönmez, Giresun İl Başkanı Mehmet Geldi, bazı ilçelerin başkanları, belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri ile partililer katıldı.