Özel idare binası sağlam çıktı, yıkılmayıp güçlendirilecek

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, 2004'te kolonlarında meydana gelen patlama üzerine boşaltılan 13 katlı Özel İdare eski binasının, şu an hizmet veren

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, 2004'te kolonlarında meydana gelen patlama üzerine boşaltılan 13 katlı Özel İdare eski binasının, şu an hizmet veren mevcut binadan sağlam olduğunu söyledi. Vali Altıparmak, eski binanın yıkılmayıp güçlendirileceğini kaydetti.

Antalya protokolü Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle bayramlaştı. Vali Ahmet Altıparmak başkanlığındaki törene ildeki kamu kurumlarının temsilcileri katıldı. Törene Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Gürsel Karabayır, Garnizon Komutanı Vekili Albay Ahmet Gür temsil etti. Sıraya giren protokol üyeleri tokalaşarak birbirleriyle bayramlaştı.

Kısa süren bayramlaşmanın ardından AKM'den ayrılmadan önce gazetecilerin sorularını cevaplayan Vali Ahmet Altıparmak, Antalya'da bulunan Yıldız Teknik Üniversitesi'nden bir teknik ekibin İl Özel İdaresi eski binası ile falezleri incelediğini söyledi. Teknik ekibin aylardır Antalya'da çalışma yaptığını belirten Vali Altıparmak, "Şu anda sondaj üstünde olabilecek en derin, en güzel çalışmayı yaptılar. Analizleri bitti. Verdikleri ön bilgiye göre özel idare eski binası, şimdiki özel idarenin kendi resmi binasından çok daha sağlam." diye konuştu.

Falezlerle ilgili henüz sonuç raporu hazırlanmadığını belirten Altıparmak, özel idare eski binasıyla ilgili nihai raporun önümüzdeki hafta kendisine sunulacağını kaydetti. Rapordan sonra binada güçlendirme faaliyetlerine başlanacağını anlatan Altıparmak, "Nasıl bir güçlendirme öneriyorlar ona bakacağız." dedi.

Özel İdare eski binasının yıkımı için belli bir para ayrıldığını, bunun güçlendirme faaliyetinde kullanılabileceğini ve gerekirse takviye edebileceklerini de dile getiren Altıparmak, güçlendirmenin yıkmadan çok daha ucuza mal olacağını ifade etti.

Kendisine sunulan ön rapora göre güçlendirme oranının yüzde 30'u geçmediğini anlatan Antalya Valisi, bir gazetecinin "İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi'nin bununla ilgili bir açıklaması oldu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)'nden Çetin Yılmaz isimli bir hocanın imzasının taşıyan rapora göre yüzde 30, yüzde 50 oranını aşarsa yıkılır." hatırlatmasının üzerine Antalya Valisi, ortada ODTÜ hocalarına ait bir rapor olmadığına değinerek şunları söyledi: "Arkadaşlar şehir efsanesi bunlar. ODTÜ'lü bir hocanın imzası yok onun altında. Yıldız Teknik Üniversitesi'nin aylardır süren sondaj çalışmasının ardından ben bir şey söylüyorum. Önceki raporun sondaj çalışması var mıydı? Bizim aldığımız resmi bir rapor var. Biz kendimiz verdik raporu, yani istedik o üniversiteden ama vermediler. Öteki raporu görmediğim için bir şey söylemem yanlış olur."