Bursalılar Bayram'ı tarihi camilerde karşıladı

Bursalılar, Kurban Bayramı namazı için sabahın erken saatlerinden itibaren camilere akın etti.

Günler öncesinden kurbanlarını alarak bayrama

Bursalılar, Kurban Bayramı namazı için sabahın erken saatlerinden itibaren camilere akın etti.

Günler öncesinden kurbanlarını alarak bayrama hazırlanan Bursalılar, bayram namazı sonrasında ise kucaklaşarak birbirlerinin bayramını kutladı. Özellikle Ulu Camii, Emirsultan, Yeşil, Muradiye Camii gibi tarihi camilere binlerce kişi sabahın erken saatlerinden itibaren giderek bayram namazını kıldı. 7'den 70'e genç yaşlı demeden camileri dolduran vatandaşlar cami çıkışında bayramlaşarak kurbanlarını kesmeye gitti.

Bursa Ulu Camii'ye çevre illerin yanı sıra Samsun ve Konya gibi illerden de yüzlerce kişi bayram namazını Ulu Camii gibi tarihi camilerde kılma mutluluğu yaşadı. Bayram namazı saati 07.33'de olmasına rağmen Bursa Ulu Camii saatlar öncesinden doldu. Vatandaşlar özellikle tarihi camilerde yer bulmakta güçlük çekerken, mahalle camilerinde de benzer tablolar yaşandı. Bayram namazı sonrası her camide bayramlaşma töreni düzenlendi. Kılınan bayram namazında tekbirler ve dualarla bayramı doya doya yaşayan vatandaşlar, mezarlık ziyaretlerinin ardından, kurbanlarını kesip bayramlaşmaya gideceklerini belirtti.

Konya'dan gelip Ulu Cami'de bayram namazını kılan Mevlüt Serin, herkesin kurban bayramını kutlarken, "Ben herkesin kurban bayramını kutluyorum. Allah herkese şuur versin. Buradan gidip kurbanlarımızı kestikten sonra büyüklerimiz ve tanıdıklarımız ile bayramlaşmaya gideceğiz." dedi.

Egemen Tahir de bayramı Ulu Camii'de kıldıktan sonra bayramlaşmaya gideceğini belirterek, Bursa'da bayram yaşamanın daha güzel olduğunu söyledi. Halil Toklu ise, Ulu Camii'yi tarihi ve manevi yönden zengin bir geçmişe sahip olduğu için tercih ettiğini belirterek, burada bayram namazı kılmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Dedesi ile Ulu Camii'ye bayram namazı kılmak için gelen minik Emirhan Demirci ise, bayram namazından sonra şeker toplamaya gideceğini belirterek, "Bu gün dedem ve babamla bayram namazını Ulu Camii'de kıldım. Çok mutluyum. Bu gün şeker toplamaya gideceğim. Ayrıca büyüklerimden harçlık alacağım." dedi. Vatandaşlar bayramlaşmanın ardından mezarlıkların ziyareti ve kurbanlarını kesmeye başladı.