Bayram Trafiğine Helikopterli Denetim Muğla

Muğla ve ilçelerinde Kurban Bayramı boyunca helikopterle havadan trafik denetimi yapılacağı belirtildi.

Muğla ve ilçelerinde Kurban Bayramı boyunca helikopterle havadan trafik denetimi yapılacağı belirtildi.
Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay, yaptığı açıklamada, bayram tatilinin uzun olması nedeniyle Muğla'da yoğun bir trafik akışının olabileceğini, bu nedenle Muğla'da devamlı helikopter planlaması için Emniyet Genel Müdürlüğüne talepte bulunduklarını söyledi.
Aya, ' 7 gün boyunca günde 5 saat havadan helikopterle trafik denetimi yapacağız. Amacımız olası trafik kazalarına karşı caydırılık' dedi.
Bölgede de ciddi bir trafik akımı yaşanacağını ifade eden Ay,  kazaları önlemek amacıyla, Emniyet Genel Müdürlüğüyle koordineli olarak çalışma gerçekleştirdiklerini bayram sonuna kadar etkin tedbirlerimizi devam ettireceklerini kaydetti.
Kurban bayramı tatili süresince havadan denetim yapılacak güzergah hakkında da bilgi veren Ay, şöyle konuştu:
'Özellikle Muğla-Denizli güzergahında, Muğla-Milas, Milas-Söke, Milas-Bodrum hattı var. Bunun yanında Muğla-Gökova, Gökova-Fethiye ve Gökova- Marmaris hatları bulunuyor. Bu hatlarda yoğun önlemlerimizi devam ettireceğiz. Cezai işlemler söz konusu olabilir. Bu çalışmayı buradaki bölge insanımıza, dışardan gelecek misafirlerimize anons etmek istiyoruz. Lütfen trafik kurallarına uysunlar, mutlu bir şekilde yakınlarının yanına ulaşsınlar, yakınlarıyla birlikte hoşça vakit geçirsinler. Devamında da yine kontrollerimiz devam edecek. Ağırlıklı olarak önümüzdeki hafta cumartesi ve pazar günü dönüşleri çok ciddi olarak takip edeceğiz.'

-SÜRÜCÜLERE ŞEKER İKRAMI-

Bu arada Muğla-Fethiye-Bodrum-Marmaris ve Datça karayolunda uygulama yapan trafik ekipleri sürücülere bayram şekeri ikram etti ve uyarılarda bulundu. 
Muğla Trafik Bölge Trafik Müdürü İlhami Doğangüzel, uygulamanın amacının sürücülere ceza kesmek olmadığını belirterek, 'Amacımız, bayram tatiline çıkan sürücülerimizin bayramlarını kutlamak ve onları trafik kuralları konusunda uyarmak. Bu nedenle sürücülerimize bayram şekeri ikram ediyoruz' dedi.
 Doğangüzel, sürücüleri yorgun, uykusuz ve alkollü araç kullanmamaları, trafik kurallarına uyarak, aşırı hız yapmamaları konusunda uyardıklarını söyledi.
16.11.2010 10:42:08