Büyükşehir'in bayram hazırlıkları tamam

Adana Büyükşehir Belediyesi birimleri vatandaşların daha huzurlu ve rahat bir bayram geçirmeleri için hazırlıklarını tamamladı.

Büyükşehir B

Adana Büyükşehir Belediyesi birimleri vatandaşların daha huzurlu ve rahat bir bayram geçirmeleri için hazırlıklarını tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Zabıta Daire Başkanlığı, Mezarlıklar Müdürlüğü, İtfaiye Daire Başkanlığı, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Vedat Dalokay Hal Müdürlüğü, Merkez Otogar Müdürlüğü, Otobüs İşletme Müdürlüğü ile ASKİ Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı süresince vatandaşın hizmetinde olacak.

ALINAN ÖNLEMLER

Zabıta Daire Başkanlığı'na bağlı karakolların Kurban Bayramı dolayısıyla çalışma saatleri: Merkez Karakolu, 24 saat aynı görevine devam edecektir. Yüreğir Otogar Karakolu 08.00-20.00 saatleri arasında görev yapacak. Merkez Otogar Karakolu, bayram süresince 24 saat çalışmalarına devam edecek. Arife ve Kurban Bayramı boyunca, belediyeye bağlı mezarlıklarda zabıta ekiplerince gerekli tedbirler alınarak, vatandaşların rahat bir şekilde ziyaret etmeleri sağlanacak.

Mezarlıklar Müdürlüğü: Seyyar satıcılar, dilenciler ve su dağıtıcılarının mezarlık içerisine girişleri önlenecek. Trafik sıkışıklığına meydan vermemek için özürlü, yaşlı ve hastaları taşıyan araçlar dışındakilerin mezarlık içerisine girmelerine engel olunacak. Vatandaşların can ve mal emniyetini sağlamak için mezarlıklarda yeterli sayıda emniyet, zabıta ve özel güvenlik elemanı görevlendirilecek. Herhangi bir yangın ve kaza durumunda anında müdahale edilmesi için itfaiyeye bağlı ekiplere bildirilecek. Sahte hoca operasyonu yapılarak Kur'an-ı Kerim ve dua okumasını bilmeyenler mezarlık dışına çıkartılacak. Herhangi bir sağlık sorunu yaşanması durumunda Hızır Servise bildirilerek acil müdahale yapılması sağlanacak.

İtfaiye Daire Başkanlığı: İtfaiye Daire Başkanlığı olarak 6 itfaiye istasyonu, 214 personel ile 24 saat görev esasına dayalı çalışmakta olup bayram nedeniyle personellerin izinleri kaldırılarak araç ve gereçlerimizin bakımı yapılarak gerekli tedbirler alındı.

Temizlik İşleri Müdürlüğü: Yetki ve sorumluluk alanlarında olan yerler piknik ve mesire alanları, otogar ve hal, bayram boyunca 24 saat temizlenecektir. Ayrıca ilçe belediyelerine temizlik konusunda her türlü yardımda bulunulacak.

Merkez Otogar Müdürlüğü: Kurban Bayramı tatili dolayısıyla Merkez Otogar ve Yüreğir Otogarı'nda yaşanacak yoğunluk için gerekli önlemler alınacak, şehirlerarası otobüslerin sefer sayıları artırılarak vatandaşların seyahatlerini huzur içinde yapmaları sağlanacak.

Bayram süresince Otogar Polis Noktası, Zabıta Karakol Amirliği, Özel Güvenlik Birimi sürekli görev yapacak. Ayrıca, Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak denetim ve kontrol çalışmaları sıklaştırılacak.

İRTİBAT TELEFONLARI

İtfaiye Daire Başkanlığı : 110 – 328 44 09

Zabıta Daire Başkanlığı : 454 38 81

Temizlik İşleri Müdürlüğü: 226 74 74

Otobüs İşletme Müdürlüğü: 344 46 09 – 344 46 13

Merkez Otogar Müdürlüğü : 428 20 47

Mezarlıklar Müdürlüğü: 321 57 97

Aski Genel Müdürlüğü Arıza : 185 – 457 23 36 – 453 51 16