OYAK Çimento Grubu'nun düzenlediği matematik yarışmasının 9'uncusu yapılacak

OYAK Çimento Grubu şirketlerinin, faaliyet gösterdiği illerde 2002'den bu yana düzenlenen Liselerarası Matematik Yarışması'nın bu yıl 9'uncusu yapılac

OYAK Çimento Grubu şirketlerinin, faaliyet gösterdiği illerde 2002'den bu yana düzenlenen Liselerarası Matematik Yarışması'nın bu yıl 9'uncusu yapılacak.

11 OYAK İştirakine ve 15 ile yayılan yarışma bu sene Adana, Balıkesir, Batman, Bolu, Düzce, Hatay, Kahramanmaraş, Kocaeli, Mardin, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ ve Zonguldak illerinde düzenlenecek. Bu illerde organizasyona Adana Çimento, Mardin Çimento, Bolu Çimento, Ünye Çimento, Aslan Çimento, OYAK Beton, Renault MAİS, Erdemir, İsdemir, Ermaden ve Tukaş ev sahipliği yapacak.

Son 8 yılda 2 bin 456 okulda 9 bin 824 öğrencinin yer aldığı yarışmanın 27 Kasım Cumartesi günü düzenlenecek birinci aşama sınavına bu yıl da 507 okul ve yaklaşık 2 bin 28 öğrencinin katılması bekleniyor. Aralık ayının son haftası içinde açıklanacak sonuçlara göre yarışmada derece elde eedecek öğrenci, öğretmen, okul müdürü ve okullara şu ödüller verilecek:

*Okulların sınav sonuçlarındaki sıralamasına göre 500 TL - 1500 TL arasında nakdi yardım

*İl birincisi olan okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine birer Cumhuriyet Altını

*İl birincisi olan okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine plaket

*Final sınavına kazanan şampiyon okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine 1000 TL değerinde 1 kese altın

*Finalde şampiyon olan okula 15000 TL değerinde karma laboratuar

*Şampiyon öğrencilerin ailelerine 1000 TL değerinde hediye çeki verilmesi kararlaştırılmıştır.

İlk kez 2002 yılında 5 il ve 107 okulda 'Hayat Matematiktir' sloganı ile başlayan Liselerarası Matematik Yarışması'nda temel amaçlar ise şöyle:

*Türk insanının gündemine analitik düşünme ve çözümleme pratiğini yerleştirmek

*Matematiğe ilgi duyan gençleri teşvik etmek

*Matematik sevgisini aşılamak

*Matematiğin yaşam ile bağını ortaya koymak Başarı ve kazanma duygularını tattırmak

*Kişisel iç disiplini artırmak Farklı dünyalara kapılar açmak olarak belirlenmişti.

Bu amaçlarla matematiğin; evrensel dil, insanlığın ortak düşünme aracı, hem bilim, hem de sanat olduğunun anlatılmaya çalışıldığı belirtiliyor. Dersin analiz, sentez, kavrama gibi akıl yürütmelerine olanak sağladığı, bireylerin kararlı, düzenli ve sistemli olmalarına yardım ettiği, zihnin gelişimine imkan verdiği vurgulandı.