İttihat Üniversitesi İle Gazikent Üniversitesi Arasında Kültür Köprüsü

Suriye'nin Rakka kentinde bulunan İttihat Üniversitesi'nden 100 kişilik grup Gazikent Üniversitesi Hasan Kalyoncu Kampusü'nü ziyaret etti.

İttihat Üniversitesi İle Gazikent Üniversitesi Arasında Kültür Köprüsü
Gazikent Üniversitesi ziyaretine İttihat Üniversitesi Rektörü Dr. Ahmed Humsi, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Adil Türker, İttihat Üniversitesi idari kadrosundan Mr. Zekerriya Mohammed, Mr. Enes Buqai ile Mimarlık Fakültesi, İşletme Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencileri katıldı.
Gazikent Üniversitesi Anfisi'nde, İttihat Üniversitesi Rektörü Dr. Ahmed Humsi ile Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir birer konuşma yaptı. Suriye ile Türkiye arasında eğitimin her kademesindeki öğrencilerin karşılıklı ve sıklıkla ziyarette bulunmaları temennisi dile getirilirken, İpek Yolu üzerinde bu tür samimi ilişkiler vasıtasıyla bir kültür köprüsü kurulmasının her iki ülke için faydalı olacağı belirtildi. Bu tür ziyaretlerin öğrencilerin ufkunu açacağını ifade eden Prof. Dr.
Özdemir; Gazikent Üniversitesi'nin bölgedeki kültürel zenginlikleri tüm dünyaya tanıtacak bir misyon üstlendiğini ifade ederek, "Gerçekleştireceğimiz çalışmalarla hep birlikte tarih, kültür ve sanayi kenti Gaziantep'i, Ortadoğu'nun bilgi üssü yapacağız" dedi.
Konuşmaların ardından İttihat Üniversitesi Rektörü Dr. Ahmed Humsi, Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir'e teşekkür plaketi takdim etti.
Gazikent Üniversitesi Hasan Kalyoncu Kampusu'nu gezen ziyaretçiler, yetkililerden üniversite hakkında bilgi aldı. Ziyaret sırasında yapılan görüşmelerde iki üniversite arasındaki ilişkilerin gelişmesi için yeni organizasyonlar yapılması konusunda fikir alış verişinde bulunuldu.